Connect with us

1. B DRL

Drugoligaši bijejo bitko z obstankom

Grosupeljčani drevi proti Brežicam lovijo pomembne točke za preboj med drugoligaši. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Petkov spored 15. kola v 1. B državni rokometni ligi prinaša tri srečanja. V Grosuplju se bodo domači rokometaši zoperstavili neugodnim Brežicam, Dravo na Ptuju čaka tekma s Krškim, medtem ko Šmarčani gostujejo na Škofljici.

V prejšnjem krogu smo spremljali kar nekaj zanimivih tekem. Drugouvrščeni SVIŠ iz Ivančne Gorice je gostoval v Trbovljah in se za zmago moral precej potruditi, Herz Šmartno je tesno klonilo doma proti Ljubljani,  Krško in Škofljica ter Drava in Brežice so remizirali, prav tako se je sosedski derbi med Mokercem in Grosupeljčani končal brez zmagovalca (več TUKAJ).

Ivančane jutri čaka derbi 1. B lige z LL Grosist Slovanom. Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Ta vikend bodo vse oči uprte v derbi vrha lestvice med LL Grosist Slovanom in SVIŠ-em iz Ivančne Gorice, saj bi morebitna zmaga Ljubljančanov utrdila prvo mesto na lestvici v boju za povratek med prvoligaše. Nocoj so na sporedu trije obračuni.

Grosupeljski vratar opozarja na Marušiča

Nedvomno se Grosuplje krčevito bori za obstanek med drugoligaši. No, možnost za igranje v drugi ligi prihodnjo sezono bo po izstopu Radeč (več TUKAJ) še večja, saj bo poleg Radečanov izpadla le ena ekipa. Grosupeljčani so se po zmagi nad Škofljico precej dvignili in napadajo celo deveto mesto, medtem ko Brežičanom na trenutnem 12. mestu kaže slabše.

David Pekeč je eden izmed pomembnejših členov v grosupeljskih vrstah. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Danes nas čaka pomemben obračun z Brežicami, ki so se po prihodu Tineta Marušiča dvignile. Pomembno bo vračanje v obrambo, sami pa si želimo, da bi z dvema točkama ohranili pomembno prednost v boju za obstanek,« je pred tekmo napovedal grosupeljski čuvaj mreže David Pekeč, katerega s soigralci čaka zahtevna naloga.

Med drugim sta ekipo, ki jo vodi Miloš Aksentijevič, zapustila Avstralec Gahan Caleb Wilson ter metliški organizator igre Žiga Hutar.

Krčani na težkem gostovanju pri Dravi

Zanimiv večer se obeta tudi na Ptuju, saj tamkajšnje rokometaše čaka tekma s Krškim. Slednje počasi že izgublja možnosti za uvrstitev v Ligo NLB, zato naj bi moštvo Aleta Kukavice pričelo sestavljati ekipo za prihodnjo sezono. Od mest, ki peljejo med elito, kjer so Krčani nazadnje igrali v sezoni 2014/2015, je ekipa oddaljena že sedem točk. Prav zato bo gostovanje na Ptuju zelo pomembno za Posavce.

Patrik Glaser nosi pomembno vlogo v krškem drugoligašu. Foto: RK Krško

»Danes nas čaka težko gostovanje na Ptuju, še posebno zaradi neuspeha v prejšnjem krogu (neodločeno s Škofljico). Krvavo potrebujemo zmago, tako zaradi lestvice kot tudi za našo samozavest. Cilj kluba je, da se borimo za vrh lestvice, se pravi, da poskušamo zmagati do konca vse tekme. Ali bo to zadosti za napredovanje v prvo ligo pa bomo videli. Klub ima visoke ambicije, tudi če ne uspe letos, mislim da se naslednjo sezono cilji ne bodo veliko spreminjali,« je spregovoril organizator igre Patrik Glaser.

Herz Šmartno gostuje na Škofljici

Prvo ime šmarskega drugoligaša je zagotovo Andraž Justin. Foto: Blaž Bratkovič

Šmarčani se trenutno nahaja v solidnem položaju, saj na lestvici zasedajo deseto mesto in imajo na svojem računu 12 točk. V prejšnjem kolu je četa Filipa Gradiška tesno izgubila s tretjeuvrščeno Ljubljano in prikazala dokaj uspešno igro, a drevi jo čaka zelo pomembna tekma proti Škofljici. V primeru zmage bi se priključila trojici (Krško, Rudar, Drava), ki imajo na kontu 14 točk.

1. B DRL, 15. krog:
Petek, 7. februarja, ob 19.30:
ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak – RD Herz Šmartno

Ob 20.00:
RK Drava Ptuj – RK Krško

Ob 20.30:
RK Grosuplje – RK Brežice

LESTVICA:

More in 1. B DRL