Connect with us

Liga NLB

Jan Gorela se vrača Slovenijo

Foto: MRK Krka Novo mesto

Novomeščani so včeraj potrdili prvo, a hkrati odmevno okrepitev v svojih vrstah. Vrste novomeške Krke bo po slovesu Jerneja Papeža na desnem zunanjem položaju zakrpal otrok koprskega kluba in dosedanji igralec Železničarja iz Niša, Jan Gorela.

http://bit.ly/SD-sport-4-ROJSTNI-DANGorela je rokometno kariero začel v Kopru, v Francijo pa odšel ravno pred začetkom sezone, ko je na Primorsko prišel Veselin Vujović. V dresu francoskega drugoligaša Valencea je igral eno sezono in pol, a tam imel ogromno težav s poškodbami. Zaradi tega je bil kar devet mesecev oddaljen z rokometnih igrišč. Nekdanji rokometaš Kopra je tako odšel v Niš ter s srbskim klubom podpisal pogodbo do konca letošnje sezone, z možnostjo podaljšanja še za eno leto. A se za nadaljevanje kariere v Srbiji ni odločil. Ponudba Krkašev se mu je zdela precej ambiciozna, zato je s farmacevti podpisal enoletno pogodbo.

Novomeške rokometaše naj bi po neuradnih informacijah v prihodnji sezoni vodil Aleš Sirk. Foto: RK Dol TKI Hrastnik

»Uprava kluba na čelu s predsednikom Marjanom Kukmanom, pa je danes v svojo sredino sprejela prvo okrepitev za naslednjo sezono. Vrzel na položaju desnega zunanjega bo zapolnil 26-letni Koprčan Jan Gorela, ki je s Krko podpisal enoletno pogodbo. Jan je večino svoje rokometne kariere preživel v Kopru, v preteklosti pa bil član francoskega drugoligaša Valencea, nazadnje pa je nosil tudi dres srbskega prvoligaša RK Želežničar iz Niša,« so sporočili iz novomeškega kluba.

»Po dveh letih, v katerih sem imel dosti težav s poškodbami, sem se odločil, da se med 3-4 ponudbami vrnem v Slovenijo. Krka mi je dala to možnost in najboljše pogoje. Pogodba me veže za eno leto, a si obenem želim uvrstitve v Ligo NLB za prvaka. Prvi občutki so pozitivni, saj menim, da je to zdrava sredina za delo,« je ob podpisu s Krkaši za naš portal dejal Gorela.

Edina okrepitev poleg Gorele je (za zdaj) še trebanjski čuvaj mreže Žiga Urbič. Klub pa so po tej sezoni zapustili tudi Luka Florjančič (Dobova), Leon Rašo, David Didovič in Aleksandar Tomić (vsi Trimo Trebnje) ter Jernej Papež (Kriens Luzern – Švica).

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB