Connect with us

INTERVJU

Izolski »Maček« se ob blatnem jezeru odlično počuti

Foto: Telekom Veszprem

Po koncu letošnje sezone se je iz vrst Celja Pivovarne Laško preselil v madžarski Veszprem, kjer je zadovoljen s svojo vlogo. Izolski »Maček« pa je za Radio Koper spregovoril o načinu življenja, hrani ter vlogi, ki jo ima pri madžarskemu velikanu.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaEden izmed glavnih junakov za osvojitev tretjega mesta na svetovnem rokometnem prvenstvu leta 2017 v Franciji, Borut Mačkovšek, se je na Madžarsko preselil na začetku letošnje sezone. V preteklosti je igral še za Maribor Branik, matični klub iz Izole, Al Sadd, Hannover, Dinamo Minsk, Montpellier, Eisenach in nenazadnje za Celje Pivovarno Laško. Pri slednjemu je barve kluba branil v kar štirih različnih obdobjih.

»Določene dele mesta sem spoznal, rekel bi, da je mogoče malo večje od Celja. Sicer pa ne živim v Veszpremu, ampak v manjšem mestecu v bližini Blatnega jezera. Kamorkoli se odpravim, se znajdem, s tem nimam težav. Dvakrat na dan se vozim v 15 kilometrov oddaljeni Veszprem na treninge, hčerka Kiara Marie pa tam obiskuje angleško-madžarski vrtec,« je za Radio Koper uvodoma dejal Mačkovšek.

Foto: Slavko Kolar

Borut Mačkovšek je v Veszprem pripotoval iz Celja Pivovarne Laško. Foto: Slavko Kolar

Primorski bombarder se je na novo okolje odlično privadil in nekega večjega prilagajanja ni potreboval. Od doma je odšel že s 14 leti, ko ga je takrat v svoje vrste zvabil celjski klub. »Ekipa me je zelo dobro sprejela, zadovoljen sem z vlogo, ki jo imam v našem moštvu. Meni in vsem tujcem na Madžarskem sicer povzroča velike preglavice madžarski jezik, ob tem domačini redko govorijo angleško. Tudi hrana mi ni najbolj všeč, za moj okus je preveč pekoča. Veliko specialitet je na bazi svinjine, skratka ni mi najbolj všeč. Najraje imam slovensko kuhinjo. Sam življenjski slog mi ugaja, počutim se kot bi živel v Sloveniji.«

Pri Veszpremu poleg Mačkovška od Slovencev igrajo še Gašper Marguč, Blaž Blagotinšek in Dragan Gajić. Foto: Telekom Veszprem

Madžarska liga velja za eno izmed najmočnejših prvenstev na svetu. Glavni derbi na Madžarskem pa je obračun med Veszpremom in Pick Szegedom, ki je Veszprem lani celo presenetil in osvojil madžarski naslov. »To so res pravi derbiji, trener nas vedno še dodatno motivira pred temi tekmami. Na tekmah z njimi ni ‘fair-playa’, kdor preživi, preživi, ha,ha … V Veszpremu živijo za rokomet, veliko je prošenj za fotografije in avtograme, ljudje pa niso vsiljivi,« pove Mačkovšek.

»Vedno, ko sem v Izoli, mi zaigra srce, to je moje mesto, kjer sem odraščal. Čeprav že od 14. leta ne živim tam, bo Izola vedno moj dom,« pa je o matičnem klubu za konec spregovoril 26-letnik.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in INTERVJU