Connect with us

INTERVJU

Izolska tramontana – prvoligaške sanje

Borut Hren je že dolga leta prvo ime izolskega kluba. Foto: RD Butan Plin Izola

Rokometaši Butan Plin Izole so si v letošnji sezoni po krčevitem boju za vrh drugoligaške lestvice, po dveh letih znova zagotovili mesto v elitnem razredu slovenskega rokometnega tekmovanja. Cilji izolskega kluba so vsako sezono čedalje večji, nič drugače pa ne bo letos. Izolani si namreč želijo zagotoviti obstanek v prvi ligi in v dolgoročnem projektu izboriti celo evropska tekmovanja.

Izolski navijači Ribari so eni izmed najbolj znanih v Sloveniji. Foto: RD Butan Plin Izola

Rokometne tradicije na Obali nikakor ne manjka. Vsak tamkajšnji prebivalec se zagotovo spominja utrinkov z legendarnih primorskih derbijev, med drugim tudi tistih, ko je evropski Cimos Koper padel v izolski dvorani Kraška. Letos utegne postati povsem enako, in sicer po dveh letih suše. Ti dve sezoni je izolski rokomet nekoliko poniknil in nazadoval v drugo ligo, vendar se hitro vrnil med najboljše slovenske rokometne klube.

V letošnji sezoni bomo znova spremljali vroče scene s primorskih derbijev, Izola pa želi biti enakovredna tako s sosednjim Koprom kot celotno končnico za obstanek. Pogovarjali smo se z enim izmed najpomembnejših mož v tamkajšnjim klubom Borutom Hrenom, ki dolga leta drži pokonci izolski rokomet. Nadejamo se, da bo tako ostali tudi več let.

Torej, kakšni so cilji Izole v prihodnji sezoni?

Po vstopu so vsi drugi cilji, razen obstanka morda nerealni. Poleg obstanka se v prvi vrsti želimo posvetiti razvoju naših mladih igralcev.

V Izolo se prihodnjo sezono na enoletno posojo podaja tudi otroka kluba Luka Logar. Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Kadrovanje je v polnem teku oz. je praktično že zaključeno. Kako stavite na te močne okrepitve?

Okrepitve smo pazljivo izbirali z namenom, kako dopolniti položaje, na katerih smo bili pomanjkljivi. Pričakujemo predvsem, da se bodo novi igralci vklopili v kolektiv in pomagali našim igralcem in domače šole v rokometnem razvoju.

Kakšno razmišljanje je trenutno v izolskem klubu. Morda podobno kot pred leti, ko je bilo potrebno igrati nekako zastonj?

V tem trenutku lahko rečemo, da si naša uprava na čelu s predsednikom kluba močno prizadeva za čim boljšo finančno stabilnost kluba. V pretekli ter prihajajoči sezoni so bili vsi naši igralci, ki so igrali v članski ekipi, na plačilnem seznamu v skladu z zmožnostmi kluba. Vse finančna obveznosti so resno poravnane, tako da v Izoli že kar nekaj časa ne moremo govoriti o brezplačnem igranju.

Fredi Radojkovič si v nekaj letih želi priti do Evrope. Foto: RD Butan Plin Izola

Na uvodu vas čaka peklenski spektakel, in sicer v domačo dvorano prihaja aktualni prvak Celje Pivovarna Laško. Kako pričakujete obračun? Ali ste sposobni verjeti v presenečenje?

Samo ime RK Celje Pivovarna Laško govori ogromno o kakšnem športnem velikanu govorimo. Moramo povedati, da imamo prijateljske odnose, katere želimo v prihodnje samo okrepiti. Na igrišču pa je športno upati na senzacijo, čeprav se ne dogajajo tako pogosto. Naši igralci bodo zagotovo izredno motivirani pred nabito polno dvorano na krilih naših zvestih Ribarjev. Kaj pa bo to prineslo, bomo videli na koncu.

Izola se bo v novi sezoni borila za obstanek v Ligi NLB. Foto: RD Butan Plin Izola

Trener ekipe Fredi Radojkovič nam je dejal, da si z Izolo želi v dolgoročnem projektu želi priti v Evropo. So ambicije izvedljive?

Vsak trener, igralec, klub brez strategije ter ambicij nima kaj delati v športu. Tudi v našem klubu smo skupaj s trenerjem zastavili dolgoročne cilje. Kako dolgo bomo potrebovali, da jih uresničimo oziroma se jim približamo, je odvisno od velik dejavnikov. Za začetek gremo korak po korak in obstati v Ligi NLB.

Nam lahko razložite, kako bo sestavljena ekipa v prihodnji sezoni?

Ekipa za naslednjo sezono je že sestavljena. Izbira o igralcih, kateri bi okrepili naše moštvo, zagotovo ni bila lahka, nikakor naključna. Strokovno vodstvo na čelu s trenerjem je podrobno in s skrbnostjo preučilo vsakega posameznika o igralskih ter človeških kvalitetah. Kako se bo vse to skupaj odneslo, bo pa pokazal čas.

Borut Hren je že vodil Izolane v prvi ligi. Foto: RD Butan Plin Izola

Glede na to, da ste v svoje vrste pripeljali tri močne igralce letnika 2000 (Luka Logar, Urh Boris Novak, Mateo Jakšić), računate na boj za naslov državnega prvaka v mladinski konkurenci?

Cilji vsakega kluba in strokovnega vodstva je ustvarjanje čim boljših karier vsakega posameznika. Ali bomo mladinski prvaki, je manj pomembno.

Ter še za konec, kaj pa želite sporočiti bralcem našega portala ŠD Šport?

Bralcem, ki spremljajo portal ŠD Šport, bi radi sporočili, naj spremljajo Ligo NLB, katera bo letos sigurno zanimiva. Vsem tistim, ki imajo radi adrenalin in pravo športno vzdušje, pa priporočam, naj pridejo v Kraško dvorano v Izolo in začutijo IZOLSKO TRAMONTANO!

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in INTERVJU