Connect with us

Slovenska tekmovanja

Grosupeljčani z zmago proti Ajdovščini v osmini finala pokala Slovenije

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Rokometaši Grosupljega so na zadnji zaostali tekmi šestnajstine finala rokometnega pokala Slovenije presenetljivo ugnali drugoligaško ekipo Ajdovščine, ki je bila vsaj na papirju favorit. Tekma se je končala z rezultatom 25:23.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Srečanje so precej bolje pričeli gostje in si v osmi minuti z nekaj napakami Grosupeljčanov priigrali prednost treh zadetkov, tako da je bil Miloš Aksentijevič pri rezultatu 1:4 primoran vzeti minuto odmora. Slednja je domače prebudila šele v drugi polovici prvega polčasa, ko so se v 16. minuti približali le na -1 (7:8). Ajdovci so v nadaljevanju držali vodstvo med tremi in enim zadetkom. Končni izid prvega dela pa je za 13:15 postavil Anže Kitak.

Anže Kitak je prispeval tri zadetke. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Drugi polčas so napadalno odprli Grosupeljčani, ki so ves čas držali stik z gostujočo zasedbo. V 40. minuti so po uspešno izvedenem protinapadu Zakotnika izenačili na 18:18. V nadaljevanju drugega dela smo večinoma spremljali trdo igro »gol za gol«. Nekaj uspešnih obramb Pekeča je domače v nadaljevanju popeljalo do vodstva, tako da so ti nadzirali tempo v igri. Sledila je razburljiva končnica, v kateri so bili boljši Grosupeljčani in na koncu slavili z rezultatom 25:23.

Za Grosuplje je sedem zadetkov prispeval Matej Slemenjak, pri Ajdovščini pa se je z desetimi goli izkazal Luka Bratina.

Grosupeljčane v osmini finala pokalnega tekmovanja čaka gostovanju pri združeni ekipi Cerkelj-Radovljice. Žreb za četrtfinale pa bo na sporedu v četrtek ob 12. uri.

Izjava Jureta Ferkulja (RK Grosuplje) po tekmi za ŠD Šport:

Osmina finala rokometnega pokala Slovenije:

Torek, ob 20.00:

RK Grosuplje – RK Ajdovščina 25:23 (13:15)

RK Grosuplje: Mišigoj 1 obramba, Stare 3 obrambe, Pekeč 6 obramb; Mušič, Kitak 3, Mišmaš, Fortuna, Rede 1, Ferkulj 1, Pišek, Slemenjak 7, Harbaš 1, Verbič 5, Muhič 2, Corel 2, Zakotnik 3; Trener: Miloš Aksentijevič.

RK Ajdovščina: Krauthaker 12 obramb; Velikonja 1, Koren 2, Polanc, Svetik 2, Pelihan 2, Marc, Vidic, Vasić, Masilo, Bizjak, Luka Bratina 10, Breznikar 1, Luka Bratina, Tunanovič 5; Trener: Branko Leban.

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Slovenska tekmovanja