Connect with us

Liga NLB

Grosist LL Slovan v nadaljevanju sezone z otrokom Gorenja Velenja

Prestolnica prihodnjo sezono ne bo imela prvoligaškega kluba. Foto: RD LL Grosist Slovan
Foto: vszi

Trener Grosist Slovana Zoran Jovičič, bo v nadaljevanju sezone lahko računal tudi na otroka velenjskega Gorenja. Gre za 30-letnega Petra Marušiča, sicer brata Tineta Marušiča, ki bo sedaj njegov soigralec.

Marušič je pred prihodom v prestolnico igral v drugoligašu Radeče Papir Nova ter bil praktično »motor« ekipe. V letošnji sezoni je na 15 tekmah dosegel 82 zadetkov, medtem ko je v lanski sezoni dodal še 124 golov na 24 tekmah.

V nadaljevanju NLB lige bo nadomestil poškodovanega Dušana Fidela, Eneja Jovičiča. Prav tako je že končal sezono Žak Cigale.

30-letni levi zunanji je svoje prve rokometne korake začel pri velenjskem Gorenju, nato pa ga je pot zanesla v Gorišnico, Krko ter Dobovo. Po koncu sezone 2011/2012 se je odpravil v tujino, sprva k francoskemu Metzu, kasneje pa še v Rodez Aveyron.

Kot nam je pojasnil sam Marušič, ni imel nobene ponudbe.

Nova okrepitev Ljubljančanov je bila registrirana že v torek ob naslednjem dokumentu:

Foto: vszi

Foto: vszi

Komentar Petra Marušiča ob prestopu:

»Zelo sem vesel, da bom lahko zopet igral v NLB ligi. Zadovoljen sem, da smo našli dogovor z ekipo Grosist Slovana. Odločitev je bila toliko lažja, saj tukaj igra brat (Tine Marušič). Bil sem zadovoljen v Radečah, potem pa so poklicali iz Slovana in dokaj hitro smo se vse zmenili.«

  • Foto: vszi
  • Foto: vszi
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB