Connect with us

Liga NLB

Grebenc o povratku v Slovenijo: Zaigrati za Celje so moje sanje

Jan Grebenc je s pivovarji podpisal triletno pogodbo. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Že danes v jutranjih urah smo poročali o tem, da je Jan Grebenc pred vrati celjskega kluba (več o tem TUKAJ) in temu je tudi bilo tako. Občasni slovenski reprezentant se v domovino vrača po enoletni avanturi pri danskem Skjernu, a kot pravi, mu je odhod na tuje prinesel ogromno novih izkušenj in znanja. Zdaj bo prav te stvari z Danske poskušal prenesti v igro aktualnih državnih prvakov.

Grebenc je rokometno pot začel v Ribnici in po odličnih predstavah oblekel dres Gorenja Velenja. Pri slednjemu je ostal le eno sezono in se takoj odpravil na tuje. Odšel je na Dansko in okrepil vrste Skjerna ter z njim letos nastopal tudi v EHF Ligi prvakov.

V knežjem mestu bo odslej tvoril trio levega zunanjega položaja skupaj z Josipom Šarcem in zdajšnjim trebanjskim ostrostrelcem Tobiasom Cvetkom. »Neizmerno sem vesel prihoda v Celje, prihoda k prvakom, oziroma sklenitve tega sodelovanja od naslednje sezone dalje. Odločitev je bila zelo lahka,« je za klubsko spletno stran uvodoma dejal Grebenc.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Enoletna avantura na Danskem mu je prinesla ogromno pozitivnih stvari. »Nekako sem napredoval po fazah, najprej je bil zame korak naprej prestop v Velenje, enako nato v Skjern, naslednji korak dalje pa bo v Celje. Tu želim vse izkušnje unovčiti, seveda pa sem pripravljen tudi na nove naloge in izzive. Primarno bomo seveda želeli obdržati primat v Sloveniji, a tudi v Evropi narediti korak naprej,« dodaja Grebenc, ki je s pivovarji podpisal triletno pogodbo.

Vrste aktualnih državnih prvakov bodo po koncu te sezone zagotovo zapustili Branko Vujović, William Accambray, Igor Anić, Jan Jurečič, Kristian Bećiri, predčasno pa je sodelovanje prekinil tudi Draško Nenadić. Okrepitve za prihodnjo sezono so poleg Grebenca (za zdaj) Patrik Leban, Domen Novak, Stefan Žabić, Tobias Cvetko ter Vid Poteko.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB