Connect with us

Liga NLB

Fantastični Sintič s 17 goli potopil Krko

Marko Sintič je bil s kar sedemnajstimi goli najboljši strelec Dobovčanov. Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Dobovčani so v devetem kolu Lige NLB na gostovanju v Novem mestu prišli do izjemno pomembne, s katero so se še dodatno zasidrali na četrtem mestu prvenstvene lestvice in petouvrščenemu Gorenju bežijo s prednostjo dveh točk. Glavni junak sobotnega večera pa je bil s 17 goli Marko Sintič, ki se trenutno nahaja v odlični formi.

V novomeški dvorani Marof so Dobovčani želeli vknjižiti novo zmago in tako naprej dihati za ovratnik tretjeuvrščenim Trebanjcem. Prav slednje je v lanski sezoni še vodil Benjamin Teraš, ki na dobovski klopi letos popolnoma navdušuje. Tudi Novo mesto je zapustil z nasmeškom na obrazu.

»V soboto smo si priigrali zelo pomembni točki proti ekipi, ki se dviguje in igra vsako tekmo bolje. Drugi polčas smo dvignili našo obrambo in suvereno pripeljali tekmo do konca ter zanesljivo osvojili nov par točk. Zahvalil bi se tudi navijačem, ki so nas prišli spodbujat in nam dali dodatno energijo za boljšo igro,,« je po dvoboju spregovoril Marko Sintič, ki je trenutno v vrhunski formi. Zagotovo bi po koncu letošnje sezone znal vzbuditi zanimanje kakšnega kluba iz vrha lestvice.

Dobovčani so v Novem mestu zabeležili še šesto zmago v Ligi NLB. Foto: MRD Dobova

Dobovčani po odigranih devetih kolih še naprej ostajajo v stiku z vrhom same lestvice, v prihodnjem krogu pa jih čaka v domači dvorani srečanje z Mariborom.

Liga NLB, 9. krog:
MRK Krka Novo mesto – MRD Dobova 33:40 (21:22)
Kete 9, Jakše 4; Sintič 17, Markušić 6.

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in Liga NLB