Connect with us

1. B DRL

V Trbovlje prihaja nekdanji mladinski črnogorski reprezentant

Foto: osebni arhiv

Rokometaši Rudarja iz Trbovelj bodo odslej močnejši za novo pomembno okrepitev, saj se je moštvu pridružil nekdanji mladinski reprezentant Črne Gore Stefan Jauković.

Trboveljski Rudar bo letošnjo sezono, kjer se po sedmih tekmah nahaja na devetem mestu, z osvojenimi šestimi točkami, nadaljeval še dodatno okrepljen. V Trbovlje namreč prihaja nekdanji črnogorski mladinski reprezentant in nekdanji član črnogorskega prvaka Lovčena Stefan Jauković.

Triindvajsetletni Jauković je v Slovenijo prišel zaradi študija na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije, hkrati pa želel nadaljevati z igranjem rokometa, zato ga je rojak in trener trboveljskega Rudarja Marko Dobrković povabil v Zasavje. V dresu Trboveljčanov je odigral že dve tekmi in dosegel dva zadetka, nedvomno pa bo moštvu pomagal predvsem s svojimi izkušnjami.

https:/si/si.gorenje.com/

Kar nekaj let je igral pri črnogorskem prvaku Lovčenu in z njim celo nastopil v EHF Challenge pokalu. Na dveh tekmah je v sezoni 2017/2018 dosegel 7 zadetkov, poleg tega pa bil redni član vseh mlajših reprezentančnih selekcij črnogorske izbrane vrste.

»V Slovenijo sem prišel zaradi študija in po letu in pol igralskega premora, prišel v kontakt z Markom Dobrkovićem, trenerjem Rudarja. Hitro smo se dogovorili, da bi pomagal ekipi do uspešno izvedenih rezultatov in osvojimo čim več točk,« je za naš portal dejal Jauković.

More in 1. B DRL