Connect with us

Tuja prvenstva

Erlangen brez Ferlina do preobrata in visoke zmage

Foto: HC Erlangen

Erlangen brez Ferlina do preobrata in visoke zmage

Druščina slovenskih legionarjev v Nemčiji je minuli večer odigrala sedmo kolo Bundeslige. Erlangen je doma visoko ugnal Stuttgart Primoža Prošta, Škof in Bezjak sta tesno izgubila, medtem ko je Domen Sikošek Pelko s Flensburgom ostal brez tekme.

Moštvo Magdeburga je na domačem parketu gostilo trenutno prvouvrščeno ekipo Rhein Neckar Lowna in prišlo do tesnega poraza. Domačini so v tekmo krenili pogumneje in vodili vse do sredine prvega polčasa (12:10). Ob prvem zvoku so na odmor odšli z rezultatom (18:15). V drugem polčasu smo znova lahko spremljali pehoto ekipe iz Mannheima, ki je svoj tempo držala in prišla do rutinirane zmage z rezultatom (33:31).

Nordhorn je na krilih izjemnega Roberta Webra, ki je nasprotnikovo mrežo zatresel kar enajstkrat, preskočila oviro Škofovega Ludwigshafna. Tudi tukaj so domačini veljali za favorite in to potrdili še na igrišču. Prvi polčas so vodili z visoko razliko osmih zadetkov (15:7), v drugem polčasu pa z razpoloženo obrambo dobili tekmo s 27:24.

V Erlangnu so bili v velikih težavah po odsotnosti Klemna Ferlina, ki se je okužil s koronavirusom. Po izjemno napetem prvem polčasu, ki se je končal z izidom 16:16, so domači popolnoma spremenili način igre ter na koncu zasluženo slavili z rezultatom 34:25.

LIQUI MOLY BUNDESLIGA, NEMČIJA, 7. KROG:
Sreda, 11. novembra, ob 19.00:
HC Erlangen – TVB1898 Stuttgart 34:25 (16:16)
Ferlina ni bilo v kadru zaradi bolezni; Prošt 3 obrambe

HSG Nordhorn-Lingen – Die Eulen Ludwigshafen 27:24 (15:7)
Škof 2 obrambi

SC Magdeburg – Rhein Neckar Lowen 31:33 (15:18)
Bezjak 2

SG Flensburg Handewitt – MT Melsungen – PRESTAVLJENA
Sikošek Pelko

LESTVICA:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore
https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva