Connect with us

Tuja prvenstva

Dolenec z Barcelono do naslova svetovnih klubskih prvakov

FOTO: FC Barcelona

Jure Dolenec je skupaj s svojim delodajalcem iz Barcelone v Dohi, v finalu proti Fuchse Berlinu osvojil oz. ubranil naslov svetovnih klubskih prvakov. Tako so Katalonci in Nemci ponovno uprizorili finale iz lanske sezone, kjer je bila tudi takrat od Berlinčanov boljša Barcelona.

Varovanci Velimirja Pekovića so bolje pričeli finale, povedli s 6:4, takrat pa je Nemcem padla motivacija, saj so delali napake tako v napadu, kot tudi v obrambi. Igro je v svoje roke kasneje prevzela “blaugrana”, ekipi pa sta na polčas sta odšli z rezultatom 12:13.

Jure Dolenec je v finalu svetovnega klubskega prvenstva trikrat zatresel mrežo. FOTO: FC Barcelona

Drugi del so bolje pričeli španski prvaki. Ti so v z delnim izidom 7:1 prišli do prednosti sedmih zadetkov, tako da je bilo že takrat jasno, kdo bo (p)ostal svetovni klubski prvak. Nemci so sicer prišli na nižjo razliko zadetkov, a jim je na koncu zmanjkalo časa, zlata medalja s klubskega svetovnega prvenstva pa odhaja v Španijo in tudi v Slovenijo, saj je svetovni klubski prvak z Barcelono postal Škofjeločan – Jure Dolenec. Slednji je bil s tremi zadetki za kapetanom Tomasom, ki je v vrata Berlina poslal pet žog, drugi najučinkovitejši igralec Barcelone.

Kapetan Victor Tomas je bil s 5 goli najboljši strelec “blaugrane”. FOTO: FC Barcelona

V berlinskem Fuchse-ju je izstopal Holm, s sedmimi zadetki.

FC Barcelona Lassa: Fuchse Berlin 29:24 (13:12)

FC Barcelona: Möller; Tomás (5), Ariño (1), Palmarsson (2), N’Guessan (1), Dolenec (3); Raúl Entrerríos, Aleix Gómez (2), Mortensen (4), Thiagus Petrus (2), Andersson (2), Sorhaindo (1), Duarte (1).

Fuchse Berlin: Heinevetter (Semisch); Wiede (2), Elisson (5), Holm (7), Gojun, Lindberg (4) , Zachrisson (1), Schmidt, Marsenic (5).

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Tuja prvenstva