Connect with us

INTERVJU

Dobovi prinesel peto mesto v državi, v naslednji sezoni lačen novih dokazovanj

Foto: Rok Jošt

V minuli sezoni Lige NLB je največje rezultatsko presenečenje Dobova. Med prvoligaško elito nastopa že peto sezono zapored, letos pa ji je celo uspelo osvojiti fantastično peto mesto, za kar ima največ zaslug strateg Benjamin Teraš. Ta je po izboru bralcev portala ŠD Šport postal najboljši trener minule sezone v Ligi NLB.

Benjamin Teraš je pred prihodom v Dobovo vodil trebanjski Trimo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Teraš je v preteklosti že deloval pri Dobovi, in sicer med letoma 2012 in 2014, ko je takratno ekipo popeljal iz druge lige v prvo. Kasneje se je spopadel z ambiciozno kadetsko ekipo trebanjskega Trima, lansko sezono pa vodil člansko ekipo. Trebnje je zapustil lansko leto po petih sezonah, s pričetkom letošnje pa se znova vrnil v Dobovo.

Z mlado in kvalitetno zasedbo se je izkazal za glavno pozitivno presenečenje ter osvojil peto mesto v državnem prvenstvu. Bralci portala ŠD Šport so mu namenili 5561 glasov, zato je prejel naziv najboljšega prvoligaškega trenerja.

Kako je biti najboljši trener Lige NLB v minuli sezoni po izboru bralcev portala ŠD Šport?
Vesel sem, da so bralci portala ŠD Šport prepoznali dobro delo, ki smo ga z ekipo MRD Dobova opravili v letošnji sezoni. Seveda je velik privilegij že to, da me je komisija uvrstila med kandidate – same odlične rokometne trenerje.

Javnost vas je zelo dobro spoznala kot najzaslužnejšega člena Dobove, ki je storila enega izmed večjih klubskih uspehov, kaj ne?
Rad bi poudaril, da je zame osebno največji dosežek igra in rezultat ekipe Dobove v letošnji sezoni. Ponosen sem, da sem bil eden izmed členov ekipe, moram pa poudariti, da so za uspeh zaslužni vsi v klubu – najprej igralci, moji sodelavci in podporniki kluba.

Kaj pripravljate v prihajajoči sezoni, potem ko je za vami odlično doseženo 5. mesto v državi?
Verjamem, da nam bodo v klubu ponovno omogočili dobre vadbene pogoje, kar je osnova za razvoj igralcev in ekipe. Verjamem pa, da bo ekipa Dobove s trdim delom ponovno pokazala lepo, hitro igro in bodo igralci napredovali ter naprej opozarjali nase.

Kakšne načrte imate v prihodnosti?
V prihodnosti si kot vsak športnik tudi sam želim še večjih izzivov na trenerski poti. Voditi enega izmed najboljših slovenskih klubov, oziroma delovati v reprezentančnih selekcijah ali v tujini je velik izziv za vse trenerje in seveda tudi zame. Zavedam se, da bo treba še naprej trdo delati, se izobraževati in vlagati vase.

Ter še za konec, kaj želite sporočiti bralcem našega portala ŠD Šport?
Bralcem ŠD Športa sporočam naj še naprej spremljajo najboljše rokometne novice na omenjenem portalu.

More in INTERVJU