Connect with us

INTERVJU

Celjski biser navdušuje v Španiji

Diogo Silva bo letos okrepil celjske vrste. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Novi član celjskega rokometnega kluba Diogo Silva ima podobno kot Gregor Ocvirk na letošnjem prvenstvu odlično formo. Silva je namreč nosilec v portugalski mladinski izbrani vrsti in je trenutno z 48 zadetki prepričljivo najboljši strelec prvenstva. Z njim smo se pogovarjali o samih pričakovanjih pred nadaljevanjem mundiala in prihodu v knežje mesto.

Portugalski biser Diogo Silva je svojo izjemno formo z lanskoletnega EP v Celju, prenesel na letošnje svetovno prvenstvo v Španiji. Najkoristnejši igralec prvenstva v hramu slovenskega rokometa je mundial v Pontevedri začel vrhunsko.

Diogo Silva je nedvomno prvo ime portugalske mladinske izbrane vrste. Foto: Yves Michel/Handzone.net

Na prvi tekmi je Brazilcem nasul kar 13 zadetkov, Bahrajnu 11 golov, proti Kosovu je osemkrat zadel v polno, v madžarska vrata je osemkrat poslal žogo, medtem ko proti Hrvatom znova zbral takšen strelski izkupiček. Zdaj Portugalce v osmini finala čaka tekma proti Nemcem, ki bo precej zahtevna. »Vemo, da nas proti Nemčiji čaka zahtevna tekma, ampak mi gremo v tekmo maksimalno zbrani in zmožni smo priti v četrtfinale,« je za naš portal v Vigu dejal Silva.

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Trenutno je najboljši posameznik svoje reprezentance, zaradi česar se sladko lahko smeji tudi celjski strateg Tomaž Ocvirk, ki je z obetavnim Silvo v napadu dobil izjemno okrepitev. »Zelo sem vesel, da prihajam v Celje. Jaz verjamem, da lahko tam še bolj napredujem in se vzgojim v vrhunskega rokometaša na svetovni ravni,« o prihodu v Slovenijo dodaja mladi Portugalec.

Enaindvajsetletni levoroki bombarder se v Celje podaja iz portugalske lige, kjer je nazadnje kot posojen igralec Porta igral za AA Avanco. Mladi portugalski reprezentant, ki čedalje bolj trka na vrata članske izbrane vrste, je bil na lanskoletnem mladinskem EP-ju v Celju izbran za najkoristnejšega igralca EP-ja, kjer je bil tudi drugi strelec. 

SP V ROKOMETU ZA MLADINCE 2019 (Španija, Pontevedra in Vigo):

OSMINA FINALA:

Sreda, 24. julija, ob 14.15:

Egipt – Srbija (Vigo)

Danska – Madžarska (Pontevedra)

Ob 16.30:

Slovenija – Koreja (Vigo)

Norveška – Brazilija (Pontevedra)

Ob 18.45:

Hrvaška – Islandija (Vigo)

Portugalska – Nemčija (Pontevedra)

Ob 21.00:

Tunizija – Švedska (Vigo)

Francija – Španija (Pontevedra)

More in INTERVJU