Connect with us

INTERVJU

Celje podira rekorde: Nizek proračun, visok obisk

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Celjski rokometni klub se letos ponaša z izjemnimi uspehi. Poleg ekstremno nizkega proračuna ima skorajda vsako tekmo v EHF Ligi prvakov nabito polno dvorano Zlatorog. O številnih odmevnih rezultatih je za klubsko spletno stran ob koncu letošnjega koledarskega leta spregovoril predsednik kluba Jernej Smisl.

http://bit.ly/SD-sport-kompresijske-nogavice

Predsednik RK Celja Pivovarne Laško Jernej Smisl se je ob koncu koledarskega leta dotaknil ključnih trenutkov sezone, predstav članskega moštva, težkih trenutkov in velikih ter malih zmag.

»Brez dvoma je bilo leto 2019 poučno in prelomno. V več pogledih je bilo veliko tranzicije. Moramo se zavedati, da smo po dolgih letih v sezono zakorakali z novim strokovnim štabom,« je o letu 2019 dejal Smisl, ki je ključno točko izpostavil podaljšanje pogodbe z generalnim pokroviteljem Pivovarno Laško Union.

https:/si/si.gorenje.com/

Ni dvoma, da celjski klub velja za glavno valilnico slovenskih rokometnih talentov. »Ta strategija je bila začrtana nekaj let nazaj. Iz leta v leto jo skušamo udejanjati. Boleče posledice so vidne ob koncu vsake sezone, ko večje število igralcev odide v dobre, ali pa boljše/bogatejše evropske klube, na drugi strani pa novi, dokazovanja željni igralci, dobijo priložnost, da se dokažejo. Velikokrat smo v javnosti deležni kritik zaradi tega, vendar odhod igralca v bogatejši klub, pomeni na eni strani priznanje in včasih tudi finančno nadomestilo, ki omogoča delovanje kluba na teh obratih, na drugi pa priložnost za mlade igralce, ki vstopajo v čevlje predhodnikov,« je dodal Smisl.

More in INTERVJU