Connect with us

SEHA liga

Celjani pričakujejo Zagreb!

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Po več kot mesec dni dolgem premoru, se v nedeljo nadaljujejo klubska tekmovanja. V Zlatorog prihaja večni tekmec, večni rival PPD Zagreb, ki za Celjem zaseda tretje mesto, kjer ima eno točko zaostanka. Obe ekipi bi si z zmago še bolj trdno zagotovili mesto na zaključnem turnirju četverice, ki ga bosta sicer ob visoki prednosti težko zapravila. Tekma bo zelo pomembna tudi za končno uvrstitev, saj bi se vse preostale tri ekipe rade izognile v tej sezoni nepremagljivemu Vardarju, ki je trdno na prvem mestu. Namreč na turnirju četverice se v polfinalu pomerita prva in četrta ekipa ter druga in tretja. 

To bo sicer dvoboj večnih rivalov, ki sta se v tej sezoni na tekmi v Zagrebu razšla brez zmagovalca, za kar je bil v veliki meri takrat zaslužen fenomenalni Lesjak, ki je takrat obranil 20 strelov in dosegel en zadetek. V Zagrebu se je od te tekme zgodilo nekaj sprememb, saj so po seriji slabših rezultatov zamenjali Kamenico na trenerskem mestu, ki ga je zasedel Zlatko Saračević, vrste pa so v zadnjem prestopnem obdobju zapustili tudi Žarko Marković, Stipe Mandalinić in Matevž Skok.

Celjani na drugi strani nadaljevanje tekmovanj pričakujejo nekoliko okrepljeni, saj bo sedaj počasi za mesto v ekipi konkuriral tudi Ivan Slišković, sezono pa želijo nadaljevati zmagovito, a se seveda zavedajo, da to ne bo lahko.

Branko Tamše tako pričakuje zelo zanimiv obračun z večnimi rivali: “V minulem obdobju smo pogrešali nekaj igralcev, ki so nastopali na evropskem prvenstvu, a vsi so se v klub vrnili brez poškodb in v tekmovalnem pogonu, tako, da sem zelo zadovoljen. Ostali so v tem obdobju naporno garali, večjih težav nimamo, z Ivanom Sliškovićem pa sedaj dobivamo nekaj več širine, kot smo jo imeli pred odmorom. Zagreb poznamo, z novim trenerjem, igralci imajo nekaj nove energije in bodo nevaren tekmec. Pred nami je zanimiva tekma, sezono pa želimo nadaljevati zmagovito, a se seveda zavedamo, da to ne bo lahko. Slediti moramo navodilom, dogovorom, upamo pa seveda tudi na glasno podporo naših navijačev s Florijani na čelu.” 

Junak srečanja v Zagrebu, Urban Lesjak, kljub temu, da je bil v pogonu, komaj čaka na tekme s klubskimi soigralci: “Vesel sem, da sem se vrnil domov, kjer se s soigralci nismo videli kar nekaj časa in že željno pričakujemo, da skupaj odigramo kakšno tekmo. Dvoboj z Zagrebom bo neke vrste nadaljevanje evropskega prvenstva iz Zagreba, saj prav ekipa od tam prihaja v goste. Pričakujemo težko tekmo, na kateri si lahko obe ekipi z zmago zagotovita mesto na zaključnem turnirju. Med sabo se dobro poznamo, tako da ne bo presenečenj. Verjamem tudi, da so bo velika podpora, ki smo je bili deležni že med EP, nadaljevala tudi na klubskih tekmah, zato vabim vse navijače, da se nam v nedeljo pridružijo v Zlatorogu.”

Slovenija priigrala nižjo ceno vstopnice za Zagreb

Tekma teh dveh rivalov bo v nedeljo, 4. februarja ob 20.30h. Z njo se bo nadaljevala rokometna evforija, ki jo je povzročilo prvenstvo na Hrvaškem. In težko bi se začelo z bolj primernim nasprotnikom, kot je večni tekmec Zagreb. Za to tekmo smo pripravili posebno akcijo, ki je vezana na uvrstitev slovenske reprezentance na EP. Napovedali smo, da bo cena vstopnice enaka uvrstitvi Slovenije. Torej, če bi bila prva, bi vstopnica stala zgolj 1 EUR, za osmo mesto pa je cena torej 8 EUR, kar je še vedno manj kot bi bila redna cena (12 EUR na dan tekme). Seveda pa so poleg tega v ponudbi tudi družinske in otroške vstopnice, ki so še ugodnejše.

 

Pariz bo zaustavljal RUMENI ZID – bodi del njega

Teden dni kasneje pa se obeta že eden izmed vrhuncev leta 2018. V Zlatorog prihaja najbogatejša, najbolj zvezdniška zasedba na svetu, ki so se ji Celjani v Parizu izjemno upirali. Prihajajo brata Karabatić, Gensheimer, Hansen, Sagosen, Omeyer in številni drugi, zanimanje za tekmo pa je že sedaj izjemno. Vzhod in zahod dvorane Zlatorog sta z izjemo nekaj sedežev že razprodana, ogromno navijačev pa je že izkoristilo neverjetno akcijo, ko ob nakupu rumene majice Enkrat za Cele, vedno za Cele, prejmete vstopnico za Pariz brezplačno. Akcijo lahko izkoristite le do tekme z Zagrebom, v zadnjem tednu pa bodo na voljo samo še vstopnice. Pohitite torej in si rezervirajte svoje mesto v Zlatorogu kjer bomo skupaj podaljšali fenomenalno vzdušje, ki so ga slovenski navijači pričarali na EP, oziroma doživeli tisto, kar lahko ponudi le Zlatorog!

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in SEHA liga