Connect with us

Evropska tekmovanja

Madžari premagali Tamšetov Zagreb, Sikošek Pelko odličen pri Vardarju

Domen Sikošek Pelko je za Vardar dosegel tri zadetke. Foto: SEHA liga

Madžari premagali Tamšetov Zagreb, Sikošek Pelko odličen pri Vardarju

V včerajšnjem zanimivem večeru novega kroga SEHA lige, je bilo na delu kar enajst slovenskih legionarjev. Četverica naših rokometašev pri madžarskemu Veszpremu je v domači dvorani gostila ekipo PPD Zagreba, ki jo vključno s trenerjem Tamšetom sestavlja kar pet Slovencev. Dvoboj so dobili madžarski prvaki, medtem ko je Vardar Domna Sikoška Pelka in Staša Skubeta tesno izgubil na gostovanju pri ukrajinskem Motorju iz Zaporožja.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

SEHA liga je letos zaznamovana po povsem drugačnem formatu tekmovanja, kot v preteklih letih. Obenem bodo odslej zraven tudi Metaloplastika Šabac, Motor Zaporožje in kot nora revolucija tudi Univerza Peking. Prvo izvenevropsko ekipo, ki bo tekmovala v SEHA ligi, bo vodil Vlado Šola. Kitajci bodo svoje domače tekme igrali v Zagrebu, za naslednjo sezono pa so angažirali hrvaškega strokovnjaka, kateri letos trenira tretjo ekipo hrvaškega prvenstva – Dubravo Zagreb.

https://si.gorenje.com/

Po nekaj letih se znova vrača tudi madžarski velikan Veszprem, hkrati pa so v ligo po odpovedi madžarske Tatabanye povabili še ruski Spartak iz Moskve.

Slovenski derbi pripadel Madžarom

Gašper Marguč je blestel s tremi goli. Foto: Telekom Veszprem

Včeraj smo v drugem krogu SEHA lige spremljali derbi slovenskih legionarjev med Veszpremom, kjer igra četverica naših rokometašev ter hrvaškim prvakom PPD Zagrebom, kjer poleg Branka Tamšeta igrajo še štirje Slovenci.

Hrvati so v tekmo krenili zelo dobro in z goloma Vekića ter Hrstića uspeli povesti z 0:2. Vodili se le do osme minute, nato pa se je Veszprem prebudil in z delnim izidom 3:1 povišal prednost na +3 (9:6). Ob odmoru je vodstvo znašalo +2 (17:15).

Aleks Vlah (z žogo) je za Zagreb dosegel tri gole. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V drugem polčasu so Zagrebčani v 36. minuti z golom Aleksa Vlaha uspeli izenačiti na 19:19, a sledila je dominantna predstava Madžarov, ki so vodili med dvema in štirimi zadetki. V zadnjih desetih minutah so prednost še stopnjevali in na koncu slavili s 36:28.

Pri Madžarih je izmed slovenskega kvarteta blestel Blaž Blagotinšek (5 zadetkov), Gašper Marguč je zadel trikrat, Borut Mačkovšek se je izkazal z dvema goloma, medtem ko je enega manj dodal Dragan Gajić.

Za hrvaško zasedbo je tri gole prispeval Aleks Vlah, enega je vknjižil tudi Aleksander Špende, medtem ko se Darku Stojniću in Gašperju Hrastniku ni uspelo vpisati med strelce.

Sikošek Pelko dober v Ukrajini, Skube poškodovan

Domen Sikošek Pelko desno) je zablestel na drugi tekmi SEHA lige. Foto: SEHA liga

Slovenski rokometni as Staš Skube, ki se je z Vardarjem v minuli sezoni veselil naslova evropskega klubskega prvaka, je na začetku letošnje sezone dobil slovensko družbo v makedonski prestolnici. Vrste makedonskega giganta je namreč okrepil visoki krožni napadalec Domen Sikošek Pelko in na uvodnih dveh obračunih SEHA lige odlično izkoristil svojo priložnost.

Mladi slovenski rokometaš je s črte šestih metrov zadel trikrat v polno, medtem ko Staša Skubeta v kadru sploh ni bilo. Glavni razlog je poškodba hrbta. Makedonci so v razburljivi končnici srečanja izgubili z rezultatom 32:31 (13:12).

SEHA liga, 2. krog:
SKUPINA A:
Sobota, 7. septembra:
Motor Zaporožje
– RK Vardar Skopje 32:31 (13:12)
Domen Sikošek Pelko 3, Staš Skube ni bil v kadru.

SKUPINA B:
Sobota, 7. septembra:
Telekom Veszprem
– RK PPD Zagreb 36:28 (17:15)
Blagotinšek 5, Marguč 3, Mačkovšek 2, Gajić 1; Vlah 3, Špende 1, Stojnić 0, Hrastnik 0.

LESTVICA:

SKUPINA A:

<iframe id=”sofa-standings-embed-75138-25117″ width=”100%” height=”390px” style=”height:390px!important” src=”https://www.sofascore.com/sl/tekmovanje/75138/25117/razvrstitve/lestvice/vgradi” frameborder=”0″ scrolling=”no”></iframe><div style=”font-size:12px;font-family:Arial,sans-serif”>Razvrstitve pripravlja <a target=”_blank” href=”https://www.sofascore.com/sl/”>Sofascore LiveScore</a></div><script type=”text/javascript” src=”https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.js”></script><script type=”text/javascript”>sofa_embed(‘sofa-standings-embed-75138-25117’, window);</script>

SKUPINA B:

<iframe id=”sofa-standings-embed-75140-25117″ width=”100%” height=”390px” style=”height:390px!important” src=”https://www.sofascore.com/sl/tekmovanje/75140/25117/razvrstitve/lestvice/vgradi” frameborder=”0″ scrolling=”no”></iframe><div style=”font-size:12px;font-family:Arial,sans-serif”>Razvrstitve pripravlja <a target=”_blank” href=”https://www.sofascore.com/sl/”>Sofascore LiveScore</a></div><script type=”text/javascript” src=”https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.js”></script><script type=”text/javascript”>sofa_embed(‘sofa-standings-embed-75140-25117’, window);</script>

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Evropska tekmovanja