Connect with us

EHF pokal

Kdo so ambiciozni Belorusi, ki prihajajo v Ribnico?

Belorusi so v minuli sezoni osvojili celo naslov pokalnega prvaka, zdaj oktobra prihajajo v Slovenijo. Foto: SKA Minsk

Za Ribničani je uspešno opravljen prvi evropski preizkus v letošnji sezoni EHF pokala, kjer nastopajo že četrtič zapored. Suhoroarji so se v prvem kolu kvalifikacij za skupinski del pomeril z estonsko Polvo Servati, zdaj pa jim bo v drugem krogu naproti stal beloruski SKA Minsk.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Suhorobarji letos že četrtič zapored nastopajo v drugem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju. Na prvi tekmi nove sezone EHF pokala so izbranci trenerja Damjana Škaperja z lahkoto ugnali estonskega predstavnika (32:22), kateri je moral slovenskemu tekmecu priznati premoč tudi pred domačo publiko z izidom 26:27 (12:12).

https://si.gorenje.com/

Zdaj je pred državnimi podprvaki iz sezone 2017/2018 zahtevnejše delo. V Ribnico namreč prihaja ambiciozni beloruski podprvak in aktualni pokalni prvak SKA Minsk, ki se je v Sloveniji potil že med poletjem in nastopil tudi na mednarodnem turnirju KRKA v Novem mestu. Belorusi nimajo tako slabe zasedbe, letošnja novinca pa sta znanec s slovenskih rokometnih igrišč in nekdanji član propadlega slovenjgraškega Preventa, Denis Rutenka in izkušeni tamkajšnji reprezentant Sergej Šilovič.

Dejstvo, da omenjena ekipa ni ravno med slabšimi tekmeci, potrjuje tudi uvodna zmaga nad dosedanjim serijskim prvakom Meškovom v domačem prvenstvu.

Gašper Horvat (v skoku) je na povratni tekmi EHF pokala v Estoniji zabil kar sedem zadetkov. Foto: RD Riko Ribnica

»SKA Minsk je definitivno zelo kvalitetna ekipa, kar so dokazali že neštetokrat, nazadnje v nedeljo, ko so premagali Brest. Imajo zelo kvalitetne in izkušene posameznike. Tekme se veselimo, saj je vedno lepo zaigrati proti tako atraktivnemu nasprotniku. Dali bomo vse od sebe, napovedujemo čvrsto borbo od prve sekunde naprej,« je o beloruskemu tekmecu dejal ribniški ostrostrelec in nekdanji mladinski reprezentant Gašper Horvat, ki je trenutno v odlični formi in je bil na povratni tekmi v Estoniji s sedmimi zadetki celo najboljši strelec ekipe.

Prva tekma bo na sporedu v Sloveniji med 5. in 6. oktobrom, povratna pa teden dni kasneje v Minsku.

EHF pokal, 2. krog:
5./6. oktober (PRVA TEKMA):
RD Riko Ribnica – SKA Minsk

12./13. oktober (POVRATNA TEKMA):
SKA Minsk – RD Riko Ribnica

More in EHF pokal