Connect with us

EHF pokal

Ribničani uspešno v drugi krog EHF pokala

Foto: RD Riko Ribnica

Ribničani uspešno v drugi krog EHF pokala

Ribniški rokometaši so s tesno zmago na povratni tekmi prvega kroga EHF pokala proti estonski Polvi Servati napredovali v drugi krog kvalifikacij za skupinski del. Tam jim bo naproti stal beloruski SKA Minsk.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Suhorobarji letos že četrtič zapored nastopajo v drugem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju. Na prvi tekmi so izbranci trenerja Damjana Škaperja z lahkoto ugnali estonskega predstavnika (32:22), kateri je moral slovenskemu tekmecu priznati premoč tudi pred domačo publiko z izidom 26:27 (12:12).

Ribnica je v tekmo krenila zelo dobro in v uvodnih minutah povedla z 1:4. Prednost je še naprej mirno držala v svojih rokah, a je gostiteljem v nadaljevanju tekme z delnim izidom 3:0 uspelo izenačiti na 8:8. Kasneje so se gostje znova oddaljili na +2 (9:11), a so domačini z dvema zaporednima goloma ob pisku sirene poravnali izid na 12:12.

Gašper Horvat je blestel s sedmimi goli. Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

V drugem delu je Estoncem uspelo celo povesti s 14:13. V nadaljevanju dvoboja pa smo stalno spremljali napeto in razburljivo dogajanje, katerega so se z nasmeškom na obrazu veselili Ribničani in tekmo dobili s 26:27.

Najboljši ribniški strelec je bil Gašper Horvat, ki je v nasprotnikovo mrežo poslal kar sedem zadetkov.

V drugem krogu EHF pokala se bodo ribniški rokometaši pomerili z neugodnim beloruskim tekmecem, SKA Minskom. Ta je v minuli sezoni osvojil celo naslov beloruskega pokalnega prvaka. Prva tekma bo na sporedu med 5. in 6. oktobrom, povratna pa teden dni kasneje.

EHF pokal, 2. krog:

Sobota, 7. septembra, ob 17.00 (po slovenskem času):
Polva Serviti – RD Riko Ribnica 26:27 (12:12)
Postava RD Riko Ribnica:
Nosan, Bojić, Klarič; Horvat 7, Tomšič 4, Žagar 4, Pucelj 3, Knavs 2, Lešek 2, Vujačić 2, Cimerman 1, Blaž Nosan 1, Strmljan 1, Mitja Nosan, Pahulje; Trener: Damjan Škaper.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF pokal