Connect with us

EHF pokal

Bojanić z Velenjčani domov v Srbijo

Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Velenjski rokometaši so pred dnevi dobili tekmeca v drugem krogu kvalifikacij za skupinski del EHF pokala. Naproti jim bo stala Metaloplastika Šabac, katero zelo dobro pozna velenjski krožni napadalec Vladimir Bojanić, ki je v preteklosti igral prav za to srbsko zasedbo.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Velenjčani bodo letos svojo evropsko rokometno jesen pričeli v drugem krogu pokala EHF, kjer bo aktualne pokalne prvake čakala srbska Metaloplastika Šabac. Slednja je v 80. letih prejšnjega stoletja konkurirala evropskemu vrhu in na krilih zdajšnjega slovenskega selektorja Veselina Vujovića, legendarnega hrvaškega vratarja Mirka Bašića, pa tudi bosanske legende Jasmina Mrkonje parirala številnim evropskim velikanom.

https://si.gorenje.com/ gorenje

Zdaj je klub precej oddaljen od tistih zlatih časov, pa vendarle postopoma začenja novo poglavje in se na pota stare slave želi vrniti preko igranja v SEHA ligi ter EHF pokalu. Eden izmed nosilcev igre je bil v ekipi iz Šabca pred leti tudi član Gorenja Velenja Vladimir Bojanić.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Zelo lepo občutek se je vrniti v Šabac, kjer sem v preteklosti že igral. Verjamem, da bo Metaloplastika za nas v njihovi dvorani zelo neugoden nasprotnik. Šabac je mesto, ki zelo ceni vsakega nasprotnika, kot tudi publiko,« meni Vladimir Bojanić.

»Pričakovanja Gorenja so, da gremo tekmo po tekmo in se za zdaj še ne obremenjujemo z Evropo. Trenutno smo nekoliko okrnjeni v prvenstvu, a Šabac je željna ekipa dokazovanja,« dodaja mladi srbski krožni napadalec, ki je v Slovenijo, natančneje v Trimo Trebnje prišel lani iz vrst Vojvodine.

Prva tekma bo na sporedu med 5. in 6. oktobrom, povratno srečanje pa 12. oziroma 13. oktobra.

More in EHF pokal