Connect with us

Evropska tekmovanja

17 Slovencev po naslov SEHA lige

Staš Skube je lani osvojil naslov SEHA lige. Foto: SEHA liga

17 Slovencev po naslov SEHA lige

Danes se je s prvo tekmo med Vojvodino in NEXE-jem iz Našic pričela nova sezona SEHA lige, ki jo bo zaznamoval nov format tekmovanje in obenem slovenske barve zastopalo kar 16 slovenskih legionarjev. 12 klubov bo razdeljenih v dve skupini po šest ekip. V skupini A bodo med drugim igrali tudi Vardar Skopje (Domen Sikošek Pelko, Staš Skube), NEXE Našice (Saša Barišić-Jaman) ter Tatran Prešov, čigar je delodajalec Januša Lapajneta in Nina Grzentiča.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

SEHA liga se na rokometna igrišča vrača znova po tistem finalnem turnirju lanske sezone v beloruskem Brestu, kjer se je naslova veselil Vardar in v velikem finalu ugnal PPD Zagreb Branka Tamšeta. Tokrat se obeta prava rokometna revolucija.

Obenem bodo odslej zraven tudi Metaloplastika Šabac, Motor Zaporožje in kot nora revolucija tudi Univerza Peking. Prvo izvenevropsko ekipo, ki bo tekmovala v SEHA ligi, bo vodil Vlado Šola. Kitajci bodo svoje domače tekme igrali v Zagrebu, za naslednjo sezono pa so angažirali hrvaškega strokovnjaka, kateri letos trenira tretjo ekipo hrvaškega prvenstva – Dubravo Zagreb.

https://si.gorenje.com/ gorenje

Skupinski del bo trajal od začetka septembra do decembra. Prvi dve ekipi iz vsake skupine si bosta mesto v četrtfinalu že zagotovili, medtem ko bodo preostale še naprej igrale za končno razvrstitev in ostala mesta med najboljših osem. Finalni turnir je načrtovan za prvi vikend v mesecu aprilu.

Že danes sta se uvodoma pomerila srbski prvak Vojvodina in hrvaški podprvak NEXE Našice, pri katerem je Saša Barišić-Jaman moral nepričakovano priznati premoč Srbom z izidom 29:23 (13:11). Slovenec je ob štirih poizkusih zadel enkrat.

SKUPINA A:

RK Vardar Skopje (Domen Sikošek Pelko, Staš Skube)

RK NEXE Našice (Saša Barišić-Jaman)

Tatran Prešov (Januš Lapajne, Nino Grzentič)

RK Vojvodina
Motor Zaporožje
Univerza Peking

SKUPINA B:

RK Zagreb (Branko Tamše; Aleks Vlah, Darko Stojnić, Gašper Hrastnik?)

Meškov Brest (Simon Razgor, Jaka Malus)

Eurofarm Rabotnik (Anže Ratajec)

Metaloplastika Šabac
Telekom Veszprem (Borut Mačkovšek, Blaž Blagotinšek, Gašper Marguč, Dragan Gajić)
Spartak Moskva

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Evropska tekmovanja