Connect with us

INTERVJU

Benjamin Teraš z Dobovo odlično odprl sezono Lige NLB

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Rokometaši Dobove so zagotovo glavno presenečenje letošnjega uvoda v novo sezono Lige NLB. Eden izmed najzaslužnejših pa je zagotovo Benjamin Teraš – trener, ki se je v Dobovo vrnil po petih letih, a lani s Trimom nanizal kar nekaj uspešnih rezultatov. Za naš portal pravi, da gre tekmo po tekmo in ne želi rezultatskega cilja, temveč individualnega pri igralcih.

Teraš je v preteklosti že deloval pri Dobovi, in sicer med letoma 2012 in 2014, ko je takratno ekipo popeljal iz druge lige v prvo. V primerjavi s trenutnim kadrom je kar nekaj razlik, predvsem v organizacijskem in finančnem smislu. Na začetku letošnje sezone si je zadal nov projekt, in sicer Dobovo še višje popeljati kot je bila v preteklih sezonah. V zadnjih letih se je namreč borila za obstanek v Ligi NLB, tokrat želi zlate sredine.

https:/s/si.gorenje.com/

»Vsi športniki si želimo dobro začeti tekmovanja, saj so priprave vedno dolge in naporne. Naša želja je bila, da vsako tekmo odigramo borbeno, z veliko željo po dokazovanju in k temu moramo stremeti tudi naprej,« je dejal Teraš.

Za uvod skalp Kopra, nazadnje slavje na Koroškem

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Rokometaši Dobove so letošnjo sezono odprli sijajno. V prvem kolu so pred domačimi gledalci premagali Koprčane, nato sicer klonili proti Celjanom, a sledila je nova prepričljiva zmaga nad Ormožem in nazadnje še nepričakovano slavje sredi Slovenj Gradca. Tako je ekipa po odigranih četrtih kolih trenutno na tretjem mestu prvenstvene lestvice, z osvojenimi šestimi točkami, kar ji dviguje še dodatno samozavest.

»Vzdušje v ekipi je pozitivno, delovno in vsi skupaj stremimo k trdemu delu in vsakodnevnim izboljšavam na igrišču,« je o vzdušju spregovoril Sevničan.

Proti bivšemu klubu borba na nož

Teraš je lani vodil Dobovo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Teraševo četo v prihodnjem krogu čaka že težje delo, in sicer v domači dvorani gosti Trimo Trebnje, kateri je nazadnje remiziral z Izolani in klonil proti Ribnici, a ima s trenerjem Ivanom Vajdlom visoke ambicije za sam vrh lestvice. Teraš pričakuje stoodstoten boj za zmago in pravi odnos do varovancev. Le tako jim uspe priti do morebitnega presenečenja.

»V petem kolu igramo proti zelo okrepljeni ekipi Trima, ki cilja na najvišja mesta v ligi. Trimo je izredno kvaliteten nasprotnik, tako da pričakujem izenačeno tekmo, na kateri bo tudi naša ekipa iskala svoje možnosti za uspeh,« zaključuje nekdanji trener Trima.

More in INTERVJU