Connect with us

1. B DRL

Repina boljši od nekdanjega kluba

Staš Jovičič je blestel s šestimi goli. Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

Rokometašem LL Grosist Slovana je z visoko zmago nad Škofljico v lokalnem derbiju uspelo vknjižiti nov par točk in tako še dodatno utrditi prvo mesto na drugoligaški lestvici.

Včerajšnje srečanje med ljubljansko in škofljiško zasedbo niti ni bilo zanimivo zaradi samega položaja na lestvici ali kvalitete, pač pa oddaljenosti klubov, ki imata dvorani oddaljeni vsega 19 km. Pričakovalo se je, da bodo Kodeljevčani dominirali v petkovem obračunu in temu je bilo tudi tako. Varovanci nekdanjega ljubljanskega stratega Gregorja Cvijiča niso uspeli slediti tempu favoriziranih domačinov, kateri so z zmago še utrdili prvo mesto na prvenstveni lestvici 1. B lige.

https:/s/si.gorenje.com/

Zanesljiva igra Repinine čete

Tilen Grudnik je v prvem polčasu zbral kar nekaj pomembnih obramb za povišanje prednosti. Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

Domača zasedba je drugo prvenstveno tekmo v letošnji sezoni, kjer se bo borila za sam vrh 1. B lige, odprla po željah in hitro pričela diktirati tempo igre gostom. V vratih je tokrat namesto Roka Selakoviča pričel Tilen Grudnik in v uvodnih minutah zbral kar nekaj obramb za povišanje prednosti na +5 (8:3). Gostje so bili hitro izčrpani, zaradi česar so zabredli v manjši strelski mrk in omogočili Kodeljevčanom, da povedejo že s +7 (13:6). Do konca prvega polčasa se ni kaj dosti spremenilo in ob odmoru je prednost znašala +8 (17:9).

Aleša Repina v prihodnjem krogu čaka zahtevna preizkušnja proti ptujski Dravi. Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

V uvodnih minutah drugega dela je Kodeljevčanom odlično steklo, saj je vodstvo po dveh obrambah Grudnika in delnem izidu 3:0 naraslo že na 21:10. Kasneje pa so domačini z rezervno ekipo uspešno držali rezultat v svojih rokah in se veselili visoke zmage s 27:18.

Najboljši strelca domače ekipe sta bila s šestimi goli Staš Jovičič in Luka Savanović, pri Škofljičanih sta trikrat zadela Nabil Messaci in Žan Krese.

Kodeljevčane v novem krogu čaka izjemno zahtevno gostovanje na Ptuju, Škofljica pa bo v domači dvorani gostila zasedbo Dol TKI Hrastnika.

1. B DRL, 4. krog:
Petek, 4. oktobra, ob 18.30 (Dvorana Kodeljevo, Ljubljana):
RD LL Grosist Slovan
– ŠRD Škofljica 27:18 (17:9)
RD LL Grosist Slovan: Selakovič, Grudnik, Komar; Staš Jovičič 6, Serdinšek-Ekart 1, Čemas 2, Kavčič 1, Skušek 3 (1), Dragar 1, Topolovec 1, Svečko 1, Lipovac 3, Savanović 6, Pernovšek 1, Kotar 1, Sankovič; Trener: Aleš Repina.
ŠRD Škofljica:
Hasić, Hvala-Stojanovič, Lipužič; Dolinšek-Kogoj 1, Pangerc, Štubler 2, Avguštin, Zgonec 2 (1), Mesacci 3, Majzelj 2, Krese 3 (2), Demšar 2, Etling 2, Ilc, Menger 1, Podmenik; Trener: Gregor Cvijič.

Ostale tekme:
Petek, 4. oktobra, ob 19.00:
RK Črnomelj – RK Brežice 28:25 (17:11)

Sobota, 5. oktobra, ob 19.00:
RK Krško – RK Mokerc-KIG
RD Rudar Trbovlje – RK Drava Ptuj
RK Dol TKI Hrastnik – MRK Ljubljana
RK Radeče Papir Nova – RK SVIŠ Ivančna Gorica

Ob 20.00:
RD Herz Šmartno – RK Grosuplje

More in 1. B DRL