Connect with us

EURO 2018 za ženske

Ana Gros pred zadnjo tekmo za ŠD Šport: “V tekmo gremo sproščene.”

Foto: EHF Euro 2018

Slovensko žensko rokometno reprezentanco danes ob 18. uri čaka še zadnja tekma prvega dela na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji. Čeprav so varovanke Uroša Bregarja možnosti za preboj v drugi del zapravile že z nedeljskim porazom proti Franciji (več o tekmi klikni TUKAJ), pa bo današnja tekma z Rusijo le še formalnost.

Foto: EHF Euro 2018

Slovenija je možnosti za preboj v drugi del tekmovanja zapravila že v nedeljo, ko je klonila proti Franciji z rezultatom 21:30. Izbranke Uroša Bregarja so možnosti izgubile po dveh porazih, za dokončno slovo od letošnjega Eura 2018 pa je z nedeljsko zmago proti Črni Gori potrdila Rusija.

»Seveda nam je žal, saj nikoli po porazu ne moreš biti srečen. Ampak me vemo, da smo dale vse od sebe, tako da si ne zatiskamo oči. Francija ima veliko večji nabor igralk in velja za kvalitetnejšo reprezentanco. Kar se tiče Črne Gore nam ni zmanjkalo veliko, vendar pa mislim, da je bila v prvem polčasu razlika prevelika, zato je v drugem nikakor nismo mogle ujeti,« je prvenstvo po dveh tekmah za ŠD Šport ocenila Ana Gros.

Slovenke so na letošnjem turnirju stare celine nastopile v zelo pomlajeni zasedbi. »Ničesar nam ne primanjkuje, smo mlada reprezentanca, ki potrebuje in si nabira izkušnje na taksnih prvenstvih in nas z vsako tako tekmo naredi še močnejše. Kakorkoli že, pa se vsekakor pozna odsotnost nekaterih pomembnih igralk,« dodaja Grosova, ki se je v tujino iz Krima Mercatorja preselila že pri rosnih devetnajstih letih.

Proti Rusinjam sproščeno v dvoboj

Slovenke so na letošnjem prvenstvu klonile proti Franciji in Črni Gori. Foto: EHF Euro 2018

Današnje slavje proti Rusinjam jim iz tekmovalnega vidika ne bi prineslo ničesar, saj bi se v tem primeru po številu točk izenačile s Črno Goro in Francijo, a so izgubila prav z obema reprezentancama. Po dveh odigranih tekmah v skupini B je Rusija zbrala štiri točke, Črna Gora in Francija po dve, Slovenke pa so še vedno brez točk.

»V tekmo z Rusijo lahko gremo res sproščene, ampak vseeno pripravljene za boj. Ne glede na to, da tekma za njih ne odloča o ničemer, bodo šle v tekmo maksimalno. Mi bomo kot vsako tekmo dale vse od sebe in poizkušale izvleči najboljši rezultat. Kvaliteta Rusije niti malo ni sporna, gre za vrhunske igralke, je pa tudi res, da igrajo dosti individualno in ne menjajo veliko. Igrati moramo našo igro in biti agresivne v obrambi,« zaključuje 27-letnica, ki se s trinajstimi doseženimi zadetki trenutno nahaja na petem mestu lestvice strelcev na tem prvenstvu.

Tekma se prične danes ob 18. uri, s prenosom na TV Slovenija 2 iz Nancya.

EP v rokometu za ženske, 3. krog:

Torek, ob 19.00:

Slovenija – Rusija

Ob 21.00:

Francija – Črna Gora

LESTVICA:

Tekme Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
1.  Rusija 2 2 0 0 50:46 4
2.  Francija 2 1 0 1 53:47 2
3.  Črna Gora 2 1 0 1 59:56 2
4.  Slovenija 2 0 0 2 53:66 0
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in EURO 2018 za ženske