Connect with us

EURO 2018 za ženske

Slovenke brez možnosti proti Franciji

Foto: EHF Euro 2018

Slovenske rokometašice so doživele drugi poraz na letošnjem zaključnem turnirju stare celine. Z 21:30 so izgubile proti svetovnim prvakinjam in gostiteljicam Francozinjam.

Že po nekaj minutah igre je bilo jasno, da slovenske rokometašice niso kos svetovnim prvakinjam iz Francije, ki so se po uvodnem porazu proti Rusinjam povsem mobilizirale in zaigrale na vso moč. Domača obramba je bila “jeklena”, nanjo slovenske rokometašice – na čelu s prvo ostrostrelko Ano Gros – nikakor niso našle ustreznega odgovora, igrale so na silo in sprožale strele iz neizdelanih položajev.

Francozinje so uvodoma delovale zastrašujoče, že po osmih minutah so si priigrale vodstvo 4:0. Po tem zaostanku je slovenski selektor Uroš Bregar zahteval minuto odmora, a tudi po njegovih dodatnih napotkih so bile Slovenke povsem nemočne v osrednji dvorani v Nancyju.

V igri slovenskih rokometašic je škripalo, prvi gol so dosegle šele ob koncu 13. minute, ko je zadela krožna napadalka Teja Ferfolja. Do konca prvega polčasa so bile povsem nebogljene, slovenski zaostanek je neprestano naraščal, “kritično točko” pa doživel v 27. minuti, ko je znašal že devet golov (6:15).

Bregarjeve izbranke so bile v drugi polovici tekme bolj enakovredne, a Slovenke se novemu porazu niso mogle ogniti. Francozinje so bile vsaj za dva razreda boljše tekmice, do konca tekme so profesionalno oddelale svojo nalogo, z nekaterimi atraktivnimi potezami zadovoljile svoje domače privržence ter se Slovenkam oddolžile za lanski nepričakovan poraz na svetovnem prvenstvu v Nemčiji.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Ana Gros s petimi goli. Aneja Beganović in Tjaša Stanko sta prispevali po štiri gole, Nina Zulić pa tri. Vratarka Maja Vojnović je zbrala osem obramb.

 

ČLANICE, EVROPSKO PRVENSTVO 2018, SKUPINA B

Francija, 30. november – 16. december

  1. kolo, nedelja, 2. decembra:

SLOVENIJA : FRANCIJA 21:30 (8:17)

Slovenija: Zec, Vojnović, Gros 5, Krajnc, Žabjek, Stanko 4, Abina, Barič 1, Mavsar 2 (2), Ferfolja 1, Zulić 3, Pišek, Vučko, Krhlikar 1, Beganović 4, Amon.

Francija: Glauser, Leynaud, Coatanea 2, Ayglon, Pineau, N’Gouan 1, Zaadi 6 (1), Houette 3, Niakate 1, Dembele 3, Flippes 3, Kanor 1, Edwige, Foppa 3, Nze Minko 4, Lacrabere 3 (1).

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in EURO 2018 za ženske