Connect with us

Tuja prvenstva

Ana Gros najboljša desna zunanja francoskega prvenstva

Foto: EHF EURO 2018

Ana Gros, najboljša desna zunanja rokometašica stare celine, je v Franciji izjemno priljubljena in hvaljena. Kako tudi ne, z Metzem je v predlanski sezoni osvojila še tretjo zaporedno državno lovoriko, skupaj pa že 22. Grosova je letos igrala pri največjem rivalu Brestu, medtem ko so jo v Franciji še petič zapored izbrali za najboljšo igralko tamkajšnjega prvenstva na njeni uradni poziciji.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Ana Gros je svojo rokometno pot začela pri Velenju in v mlajših kategorijah kazale izvrstne predstave ter imela izjemen potencial. Hitro so jo v svoje vrste zvabili pri Krimu in Grosova se je v prestolnico odpravila še kot starejša deklica B. Vendar verjeli ali ne, je že kot štirinajst letno dekle zaigrala v članski konkurenci Krima Mercatorja! Nedvomno je to eden izmed redkih pojavov v Sloveniji, pa nasploh v tujini.

https://si.gorenje.com/

V prihodnje je nekaj časa igrala tudi za drugo ekipo Krima, Inno Dolgun, v sezoni 2007/2008 pa se odpravila na kaljenje v sosednjo Olimpijo. Čez dve leti se je znova v Krim in po le eni sezoni že odšla v tujino. V svoje vrste jo je zvabil madžarski velikan Györ, a Grosova bi morala, kot tudi sama pravi, še eno leto ali dve ostati v domovini. Po Györu se je odpravila v Thüringer, nato pa za štiri leta odšla v francoski Metz.

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Letos je branila barve Bresta, s katerim ji ni uspelo prebiti med najboljših osem ekipi v Evropi. Drugi del evropske sezone je v skupini 1 zaključila na zadnjem mestu in zbrala le tri točke.

Grosovo so v Franciji še petič zapored izbrali za najboljšo desno zunanjo igralko tamkajšnjega prvenstva, ki je v minuli sezoni dosegla kar 187 zadetkov.

Čestitke, Ana!

More in Tuja prvenstva