Connect with us

Tuja prvenstva

Aljaž Lavrič po poteh Papeža v Švico

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Kot je že dalj časa znano, bo slovenske barve pri NEXE-ju iz Našic v prihodnji sezoni branil le še Saša Barišić-Jaman. Patrik Leban je namreč podpisal pogodbo s Celjani, medtem ko se Aljaž Lavrič podaja v Švico po poteh Jerneja Papeža v Kriens iz Luzerna.

Aljaž Lavrič je svojo rokometno pot začel pri novomeški Krki. Za tamkajšnjo člansko ekipo je debitiral že v sezoni 2009/10, hitro pa se je razvil v odličnega obrambnega igralca, kar so opazili tudi pri hrvaškemu podprvaku in ga zvabili v svoje vrste. Tam je ogromno napredoval ter pridobil izkušnje na evropski ravni, vendar je hitro prišel čas za novo sredino.

V prihodnji sezoni bo skupaj z Jernejem Papežem okrepil švicarskega prvoligaša Kriensa. »Ja, res je. Vse skupaj se je odvilo zelo hitro. Potem ko so mi predstavili situacijo v klubu, mojo vlogo ter ambicije, je hitro prišlo do dogovora. Moja tiha želja je bila, da najdem klub v Švici, ki je po vseh informacijah ena najboljših držav za življenje. Mogoče je za nekatere rokometno gledano korak nazaj, vendar pa bi za življenje in prihodnost mojega dekleta ter mene težko sprejel boljšo odločitev. Glede na dejstvo, da se je samo St. Gallen denimo okrepil za naslednjo sezono s tremi vrhunskimi igralci iz Bundeslige, to veliko govori o kvaliteti lige ter klubov v Švici,« je za ŠD Šport povedal Lavrič, ki ni skrival konkretnih pogovorov za podaljšanje pogodbe na Hrvaškem.

Aljaž Lavrič (zeleni dres) je v Našicah večinoma igral obrambo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

 »Bil sem ravno v konkretnih pogovorih, da bi ostal v Našicah, vendar je nato prišlo do spremembe. Ob primerjavi celotnega paketa in v Švici in na Hrvaškem, resnično ni bilo velike dileme glede prestopa. NEXE zapuščam s pozitivnimi občutki. Izkusil sem igranje na enem izmed najvišjih nivojev ter se kot igralec ogromno naučil.«

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Tuja prvenstva