Connect with us

Liga NLB

Aleš Štavar se vrača v Koper

Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

Koprski rokometaši bodo imeli tudi v naslednji sezoni tri članske vratarje. Vlogo tretje izbire bo opravljal otrok hrpeljskega kluba in stari znanec Aleš Štavar, ki je v Kopru igral že v uvodnih sezonah novonastalega kluba.

http://bit.ly/SD-sport-4-ROJSTNI-DANŠtavar je svojo rokometno pot začel v Kozini, od koder se je kot kadet preselil v Koper. V tistih časih ga je navdušila predvsem domača rokometna tradicija, saj je v EHF Ligi prvakov blestel Gold Club.

Štavar je bil v preteklosti član tako novonastalega kluba RD Koper, kot predhodnika Cimosa. Več ali manj je do sedaj igral za koprske mlajše selekcije, zdaj želi unovčiti svoj potencial in dokazati, da velja iz pravega testa. »Klic trenerja Uroša sem bil zelo vesel, zato tudi nisem dosti razmišljal o priložnosti, ki mi jo je ponudil. Za Koper sem se odločil, ker je to en tak klub, ki ima zdrave temelje, dela dobro z mladimi in upam, da bom tukaj dobil priložnost, da se dokažem in od tu naprej nadaljujem svojo športno pot. Navijačem obljubim, da bom na vsaki tekmi dal vse od sebe, da bom zbral čim več obramb in s tem pomagal ekipi do zmage in čim višje končne uvrstitve,« je za klubsko spletno stran dejal Štavar.

Aleš Štavar (modri dres) je do sedaj igral pri Škofljici. Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

Čeprav se bo ekipa v prihodnji sezoni močno pomladila, Štavar še vedno verjame v boj za najvišja mesta v državnem prvenstvu, tako kot letos. »Vsekakor je s pomladitvijo ekipe Koper pridobil na dodatni kvaliteti. Priložnost bo dobila velika večina mladincev, kar pa je za tako rokometno šolo izredno pohvalno, saj s tem postaviš v ospredje svoje igralce,« dodaja dvaindvajsetletnik.

OSNOVNI PODATKI:

Ime in priimek: Aleš Štavar

Datum rojstva: 22.04.1997

Igralna pozicija: vratar

Višina: 185cm

Teža: 78kg

Številka dresa: 78

Dosedanji klubi: RK Hrpelje Kozina, RK Cimos Koper, RD Istrabenz plin Izola, ŠD Škofljica Pekarna Pečjak, RK Krim

Klub so že prej okrepili mladinski reprezentančni vratar Gašper Dobaj (RD Urbanscape Loka), Bor Breznikar (RK Ajdovščina), Matevž Žagar (RK Mokerc-KIG) ter Jaka Avsec (RD Herz Šmartno).

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB