Connect with us

EHF liga

Zorman pred obračunom z Nemci optimističen

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Zorman pred obračunom z Nemci optimističen

Trebanjske rokometaše nocoj ob 18.45 čaka prva tekma skupinskega dela EHF lige proti nemškemu velikanu Rhein-Neckar Löwnu, ki velja v ožji krog favoritov za končno zmago v tem tekmovanju. Trener Uroš Zorman je zaradi nekaj težav s poškodbami okrnjen, a ne glede na to verjame v maksimalno borbo od prve sekunde.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Trebanjski levi so v petek gostovali v Izoli in z odliko opravili svoje delo. Na devetih prvenstvenih tekmah v tej sezoni jim je uspelo vknjižiti stoodstotni rezultatski izkupiček, zdaj pa je pred njimi začetek skupinske faze drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja.

»Prihaja naporen ritem tekem, in sicer EHF liga med tednom ter Liga NLB ob vikendih. Kljub manjšim težavam s poškodbami, bomo na igrišču dali svoj maksimum in se borili kot levi,« je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal Uroš Zorman, ki je Rhein-Neckar Löwen označil za eno izmed najboljših evropskih ekip.

Foto: Rhein Neckar Lowen

Pred dvema letoma so Nemci zablesteli s pokalno ter superpokalno lovoriko, ekipo pa sestavlja kar nekaj zvezdnikov. Slovenski rokometni javnosti je dobro poznan tudi srbski levi zunanji rokometaš Ilija Abutović, ki je pred dobrim desetletjem branil barve Slovana s Kodeljevega.

Srečanje med mannheimskimi in trebanjskimi levi se v torek, 20. oktobra, prične ob 18.45, s prenosom na Arena Sport 1.

EHF LIGA, 1. KROG (SKUPINA D):
Torek, 20. oktobra, ob 18.45 (SAP Arena, Mannheim, Nemčija):
Rhein-Neckar Löwen – RK Trimo Trebnje – prenos na Arena Sport 1

Kadetten Schaffhausen – GOG Gudme
Eurofarm Pelister – Grundfos Tatabanya – ODPOVEDANO

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF liga