Connect with us

EHF liga

Brana zaklenil vrata za zmago Trebanjcev!

Brana zaklenil vrata za zmago Trebanjcev!

Trebanjski levi so z borbo prišli do prve zmage v skupinskem delu EHF lige ter madžarsko Tatabanyo ugnali z izidom 26:28.

Trebanjski rokometaši so imeli pred obračunom z Madžari kar nekaj težav s poškodbami. Trener Uroš Zorman danes ni mogel računati na Gregorja Potočnika, Darka Cingesarja, Žana Grojzdka ter Jana Kamnikarja, tik pred tekmo pa se na igrišču ni pojavil tudi Anže Dobovičnik, ki še vedno čuti posledice bolečin v glavi, z zadnjega obračuna na Kodeljevem.

V ekipi sta se za evropsko gostovanje med debitanti znašla Matija Pandev ter Nejc Ropič.

Borba in karakter recept za zmago

Ni dvoma, da je bilo v uvodnih minutah na trebanjski klopi zaznati ogromno želje po zmagi. Izbranci Uroša Zormana so v obračun krenili silovito in takoj dokazali, da danes ne bodo lahka naloga za madžarske rokometaše. Ti so sicer večino prvega dela držali v svojih rokah ter vodili med enim in tremi zadetki. V zadnjih desetih minutah pa je nastopila trebanjska prevlada ter s trdno obrambo držala tempo igre. Ob koncu polčasa je na semaforju kazalo 12:14 za Trebanjce.

Drugi del srečanja so trebanjski levi odprli sijajno. Ob dobri obrambi je s številnimi zaustavljenimi streli pripomogel Urh Brana. Četa Uroša Zormana je kaznovala vsako madžarsko napako ter ob koncu prve polovice drugega polčasa vodila že s prednostjo šestih zadetkov. Nezaustavljivi Brana je popolnoma zaklenil vrata ter poleg trdne obrambe izjemno pripomogel k vodstvu. Na koncu Madžari niso našli recepta in trebanjski rokometaši so slavili s 26:28.

Naslednji obračun trebanjske rokometaše čaka že v soboto, ko ob 19. uri v Trebnjem gostuje zasedba novincev LL Grosist Slovana. Čez nekaj dni pa v torek sledi že nov evropski obračun proti danskemu klubu GOG Gudme.

EHF LIGA, 3. KROG (SKUPINA D):
Torek, 17. novembra, ob 18.45 (AUDI Arena, Gyor):
Grundfos Tatabanya – RK Trimo Trebnje
Grundfos Tatabanya – RK Trimo Trebnje 26:28 (12:14)
Grundfos Tatabanya: Bartucz 9 obramb, Konecny 3 obrambe; Ilyes, Balogh 3, Ancsin 4, Sipos 3, Božović 4, Zdolik 4, Debreczeni, Peter Hornyak 2, Juhasz 3, Gyori, Nemes 1, Molnar 1, Sunajko 1, Bence Hornyak; Trener: Vladan Matić.
RK Trimo Trebnje: Tomić, Brana 16 obramb; Rašo 2, Višček, Didovič 2, Hamidović 2, Sarak 2, Kotar 2, Ropič, Udovič 5, Pandev, Grbić 2, Cirar 7, Florjančič 4; Trener: Uroš Zorman.

LESTVICA:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF liga