Connect with us

EHF liga

Pred leti v Gorenju, zdaj glavna okrepitev pred Trebanjci

Foto: splet

Pred leti v Gorenju, zdaj glavna okrepitev pred Trebanjci

Drevi rokometaše Trima iz Trebnja čaka prva tekma skupinskega dela EHF lige. Trebanjski levi gostujejo na Madžarskem pri Tatabanyi, slednjo pa je pred dnevi okrepil nekdanji član Gorenja Velenja Miloš Božović. Z njim smo se pogovarjali o tekmi s Trebanjci.

Zunanji igralec iz Črne Gore ob koncu sezone 2015/2016 ni obnovil pogodbe z Gorenjem iz Velenja ter se kasneje podal na Madžarsko k Tatabanyi. Z dobrimi predstavami pod taktirko nekdanjega celjskega stratega Vladana Matića je sprejel ponudbo Zagreba.

Božović je v dresu hrvaškega serijskega prvaka odigral pičlih devet tekem in dosegel 36 zadetkov. Klubskega vodstva očitno ni prepričal ter se dogovoril za sporazumno prekinitev sodelovanja. Sledila je vrnitev na Madžarsko k nekdanjemu celjskemu trenerju Vladanu Matiću.

Božović je v Velenju igral med letoma 2014 in 2016. Foto: RK Gorenje Velenje

»Imel sem ponudbe številnih klubov, a se zaradi čudovitih izkušenj vrnil nazaj na Madžarsko. Tudi zaradi trenerja Vladana Matića ne potrebujem velikega časa za prilagajanje, saj način in treniranje že poznam,« je o povratku na Madžarsko dejal Božović, ki je vzbudil zanimanje francoskega Saint Raphaela, norveškega Dramnna ter nekaterih arabskih gigantov.

Danes ga čaka obračun s trebanjskimi levi, vendar meni, da naloga ne bo ravno lahka. »Pričakujem zelo težko tekmo, saj ekipa Trima igra zelo dinamičen rokomet, mi pa veljamo za ekipo po kilogramih ter centimetrih. Vseeno bomo na najboljši možni način poskušali prikazati dobro predstavo,« pravi Črnogorec.

Pred leti je branil barve Gorenja iz Velenja. V Slovenijo je prišel v najstniških letih kot naložba za prihodnost. Zadnjo polovico sezone 2015/2016 je preživel na bolniškem listu, zaradi česar Gorenje z njim ni podaljšalo pogodbe. »Na Gorenje imam ogromno lepih, a tudi težki spominov. Najlepše se je spominjati uvrstitve na finalni turnir EHF pokala v Berlinu, obenem imajo grenak priokus številni izgubljeni derbiji s Celjem.«

Črnogorec je pred tedni prekinil pogodbo s hrvaškim prvakom PPD Zagrebom. Foto: RK PPD Zagreb

Božović bi v primeru vrnitve v slovensko ligo veljal za kakovostnega igralca, ki ima izkušnje tudi iz EHF Lige prvakov. Morda ga bo pot v bližnji prihodnosti zanesla na Obalo, Velenje, Celje ali pa morda ambiciozno Trebnje. »Povratka v Ligo NLB zagotovo ne izključuje. »Verjamem, da bo slovenska Liga NLB vrnila svoj sijaj iz preteklosti. Če se bodo moje ambicije in želje povezale z neko ekipo, vrnitve v Slovenijo ne zavrnem,« dodaja Božović.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF liga