Connect with us

EHF Liga prvakov

Atomska zmaga Pivovarjev v Zagrebu

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Atomska zmaga Pivovarjev v Zagrebu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so prišli do prve evropske zmage v tej sezoni in z vrhunsko predstavo ter na krilih razpoloženega Zagrebčana Filipa Ivića prišli do pomembne zmage v boju za izločilne boje EHF Lige prvakov.

Rokometna zasedba iz Celja v tej sezoni še ni okusila slasti zmage v ligi prvakov. Po danskem Aalborgu, španski Barceloni, nemškem Kielu in madžarskem Veszpremu jih je v skupinskem delu čaka prvi enakovreden tekmec iz Zagreba, njun 23. medsebojni obračun na najvišji evropski sceni pa so dobili Pivovarji, na krilih nekdanjega zagrebškega vratarja Filipa Ivića.

Zmaga, ki ohranja boj za TOP 16

Pivovarji že prihodnjo sredo v Zlatorogu gostijo Motor Zaporožje. Foto: Telekom Veszprém/Dávid Vörös

Začetek aktualnih slovenskih prvakov je bil v hrvaški prestolnici izjemno slab. Domača zasedba je z veliko mero motivacije povedla s 5:1 in povzročala preglavice celjski zasedbi na uvodu srečanja. Sledil je izjemen povratek Celjanov. Ti so kaznovali vsako hrvaško napako in z delnim izidom 6:1 nagnili tehtnico na svojo stran. V vratih je blestel tudi Filip Ivić, ob koncu prvega dela pa je na semaforju kazalo 14:16 za celjske viteze.

Gal Marguč je bil skupaj s Tilnom Kodrinom s sedmimi goli najučinkovitejši Pivovar. Foto: EHF

V drugem delu se je hrvaški prvak še bolj izgubil in omogočal gostujoči ekipi stopnjevati prednost. Slednja je ob koncu prve polovice drugega dela znašala že +8, Zagrebčani pa nikakor niso našli recepta v napadu. Pivovarji so prednost mirno držali v svojih rokah in tekmo dobili z 22:30.

Pivovarje ta konec tedna čaka prvoligaško gostovanje v Novem mestu, prihodnji teden pa pomembna domača preizkušnja proti ukrajinskemu Motorju iz Zaporožja.

EHF LIGA PRVAKOV, 5. KROG:
Sreda, 21. oktobra, ob 20.45 (Arena Zagreb, Hrvaška):
RK PPD Zagreb – RK Celje Pivovarna Laško 22:30 (14:16)
RK PPD Zagreb: Jandrić 7 obramb, Ašanin 3 obrambe; Šipić, Mandić 2 (1), Božić-Pavletić 2 (1), Klarica 2, Burić 1, Vuglać 1, Obradović 1, Stojnić 1, Božović, Laljek 2, Matanović 1 (1), Ravnić 1, Hrstić 3, Vlah 5; Trener: Vlado Šola.
RK Celje Pivovarna Laško:
Ivić 13 obramb, Vujović; Cvetko, Mazej 1, Razgor 1, Marguč 7 (3), Šarac 3, Grošelj, Poteko, Kodrin 7, Horžen 3, Grebenc, Mlakar 1, Leban 6, Novak 1, Načinović; Trener: Tomaž Ocvirk.

LESTVICA:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF Liga prvakov