Connect with us

EHF pokal

Zarabec dva dni po slavju še vedno z neverjetnimi občutki

Foto: THW Kiel
Miha Zarabec se je s THW Kielom ta vikend veselil naslova v EHF pokalu. Foto: THW Kiel

Ta vikend so bile vse oči Mihe Zarabca uprte v sklepni turnir četverice EHF pokala, kjer se je THW Kiel skupaj z našim legionarjem veselil naslova v drugem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju. Zarabec zagotovo ni mogel skrivati izjemnega veselja po zmagi nad Berlinčani pred domačo publiko.

Letošnji sklepni turnir četverice EHF pokala sta sestavljala dva nemška predstavnika ter en danski in en portugalski klub. Domačin sedmega zaključnega turnirja je bil THW Kiel, ki je po več kot desetletju ostal brez EHF Lige prvakov in zato napadal naslov v drugem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju. Zebre, katerih je član tudi Miha Zarabec, so se v velikem finalu veselile prepričljive zmage nad Berlinčani s 26:22 (16:10) in tako zasluženo osvojile naslov EHF pokala.

»Res je noro. Občutki so fantastični, še posebej, ko pred domačo publiko prideš do lovorike. Sicer je res, da ne gre za prvenstvo ali EHF Ligo prvakov, a vsaka lovorika šteje,« veselja ni mogel skrivati Miha Zarabec, ki je v dveh tekmah dosegel tri zadetke.

Foto: THW Kiel

Kiel se v EHF Ligo prvakov vrača po enoletnem premoru. Foto: THW Kiel

Miha Zarabec je zelo pomemben člen v slovenski reprezentanci. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Zebre še niso končale z letošnjo sezono. Pred njimi je še težja naloga, in sicer so po zmagi nad Flensburgom ohranili upe za naslov nemškega prvaka. Zdaj morajo upati na spodrsljaj Flensburga, kateri se utegne zgoditi že ta četrtek na gostovanju pri Stuttgartu. »Mi smo sicer dosegli zastavljene cilje v zadnjem času, zdaj pa so se nam možnosti odprle še v boju za naslov nemškega prvaka. Zdaj bo vse odvisno od sreče in Flensburgovih nasprotnikov. Flensburg mora nekje izgubiti dve točki, tako da se obeta pester konec,« dodaja Zarabec.

Trebanjec bo v juniju tudi član slovenske izbrane vrste na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah pred EP-jem 2020, ko se bodo slovenski rokometaši sprva pomerili z Latvijo, nato pa še z Estonci. »Pričakujem dve zmagi in prvo mesto. Zaenkrat nimamo težav s poškodbami, tako da lahko začnemo priprave v polni postavi,« zaključi nekdanji organizator igre pri Celju Pivovarni Laško.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in EHF pokal