Connect with us

Tuja prvenstva

Žalostna zgodba makedonskega velikana: Na izhodnih vratih tudi Slovenca

Staš Skube je lani z Vardarjem osvojil tako SEHA ligo kot EHF Ligo prvakov, a zdaj utegne zapustiti klub. Foto: SEHA liga

Žalostna zgodba makedonskega velikana: Na izhodnih vratih tudi Slovenca

Makedonski mediji te dni poročajo o žalostnem potonu aktualnega evropskega klubskega prvaka Vardarja. Slednji se je znova znašel na robu finančnih težav, zato bo klub zapustila kopica nosilcev. Med njimi naj bi bil tudi Staš Skube, ki je po naših virih blizu prestopa v nemški Hannover.

Ekipa, ki je junija 2017 in 2019 na ulice makedonske prestolnice prinesla na deset tisoče glava množica ter slavila dva naslova evropskega klubskega prvaka, se počasi razpušča. Od junijske bajke do februarske groze, ki ni uspela preiti s pomočjo države in sponzorjev. Od tega očitno ni nič.

Vendar celotna evropska rokometna javnost, na čelu z izjemnimi navijači Vardarja čaka, kaj se bo zgodilo z makedonskim velikanom.

Domen Sikošek Pelko je Vardar okrepil na začetku letošnje sezone, zdaj je njegova prihodnost negotova. Foto: SEHA liga

Klub sta zapustila že latvijski orjak Dianis Krištopans (Fuchse Berlin) in ruski reprezentant Pavel Atman (Spartak Moskva), poleg tega naj bi klub v prihodnje zapustilo še nekaj igralcev. Med njimi je po naših informacijah tudi Staš Skube, za katerega se resno zanima nemški prvoligaš Hannover, čigar člana sta že slovenska reprezentanta Urban Lesjak in Nejc Cehte.

Zaenkrat še ni znana usoda Domna Sikoška Pelko, je pa znano, da se v primeru propada Vardarja utegne preseliti v Španijo.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva