Connect with us

Reprezentančni rokomet

Zakaj bo Slovenija na SP brez najboljšega igralca?

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Včeraj smo v naše uredništvo prejeli uradno informacijo, da prvo ime kadetske izbrane vrste Domen Makuc ne bo nastopil na avgustovskem svetovnem prvenstvu za kadete v Severni Makedoniji. Član Celja Pivovarne Laško je namreč znova obnovil poškodbo koleno, s katero se je ubadal skozi celotno sezono.

Makuc, sicer otrok kluba Hrpelje-Kozine, je v Celje prispel v sezoni 2014/2015 kot ogromen potencial. Slednjega mu še vedno ne manjka, a ni jasno, če ga lahko maksimalno izkoristi. To mu namreč preprečujejo poškodbe. Lani se je ubadal z levim kolenom, zdaj mu težave povzroča desna stran.

Prav to je namreč tudi glavni razlog za odpoved nastopa na SP v Severni Makedoniji, ker si mladi Primorec želi dokončno sanirati poškodbo in nato maksimalno odigrati srečanje. To je vsekakor hud udarec za slovensko kadetsko reprezentanco, katere selektor Janez Klemenčič se je moral sprijazniti z odsotnostjo glavnega orožja. »Domen Makuc ni prisoten na pripravah kadetske reprezentance in ne bo nastopil na SP zaradi poškodbe,« je za ŠD Šport razložil Klemenčič, ki bo imel na srednjem zunanjem položaju na voljo le Eneja Jovičiča ter Domna Tajnika. Vsaj slednji bo eden izmed glavnih adutov na prvenstvu.

Janez Klemenčič na avgustovskem SP v Severni Makedoniji ne bo mogel računati na Domna Makuca. Foto: Hrvaška rokometna zveza

Hkrati se nam je z jasnim odgovorom odzval tudi Makuc in spregovoril, da si ne želi imeti podobnih težav zaradi desnega kolena, potem ko je imel lani manjšo operacijo leve strani. »Poslušal bom zdravstveno stroko in sebe. Želim se 100% pozdraviti in igrati na 100%, ne z glavo skozi zid in nekaj na silo,« dodaja eden izmed najperspektivnejših organizatorjev igre v Evropi.

Preberite si še:

More in Reprezentančni rokomet