Connect with us

EHF Liga prvakov

Za naslov evropskega klubskega prvaka šele decembra!

Rokometaši Vardarja so v minuli sezoni osvojili evropski klubski naslov. Foto: arhiv ŠD Šport

Za naslov evropskega klubskega prvaka šele decembra!

Danes je Evropska rokometna zveza potrdila, da bo finalni turnir EHF Lige prvakov zaradi pandemije novega koronavirusa organiziran šele 28. in 29. decembra. Sprva je predviden maja, nato preložen na avgust, po novem pa se bodo velikani za najboljšega v Evropi borili ob koncu letošnjega koledarskega leta.

Finalni del najkakovostnejšega evropskega rokometnega tekmovanja je bil prvotno načrtovan 30. in 31. maja, nato so ga zaradi pandemije koronavirusa prestavili na 22. in 23. avgust, a uradno bo odigran konec koledarskega leta.

»Z vidika evropskega klubskega rokometa – in to mnenje so podprli glavni predstavniki klubov na koordinacijskem sestanku prejšnji teden – obstaja skupna volja za izvedbo zaključnega turnirja v tej sezoni v letu 2020,« je dejal predsednik EHF Michael Wiederer.

V osmino finala EHF Lige prvakov so se prebili tudi slovenski prvaki Celjani, obe tekmi pa naj bi s poljskimi PGE Vive Kielcami odigrali v začetku junija. Izvršni odbor Evropske rokometne zveze bo na svojem zasedanju 24. aprila razmišljal tudi o prihajajočem sklepnem turnirju EHF Lige prvakinj v Budimpešti ter moškem EHF pokalu v Berlinu.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF Liga prvakov