Connect with us

Liga NLB

Z videokonferenco napovedali prihod novincev

Foto: Aljaž Sešel/RK Slovenj Gradec

Slovenjgraški klub po odlični sezoni na 9. mestu prvenstvene lestvice, želi prihodnjo sezono narediti korak naprej in priti v sam boj, ki prinaša evropske tekme. Vodstvo je te dni v svoje vrste uradno pripeljalo dve okrepitvi, le-ti pa sta pri koroškem prvoligašu bili predstavljeni z izvedbo videokonference. V igri za prihod je tudi nekdanji pivovar Gašper Dobaj.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V improviziranem studiu slovenjgraškega prvoligaša so se poleg voditelja in predsednika Sama Lampreta znašli tudi trije rokometaši. Vid Levc in Žan Šol se vračata k matičnemu klubu, v igri za prihod pa je tudi Gašper Dobaj. Oba sta že v preteklosti branila slovenjgraške barve, zdaj pa se ponovno vračata v mesto miru.

Dobaj je letos branil vratnice koprskega prvoligaša, s katerim je na koncu osvojil osmo mesto. Želi si iti korak naprej, zato je blizu prihoda v Slovenj Gradec. Kot nam je potrdil nekdanji mladinski reprezentant, prestop še ni uradno potrjen, saj morata celjski in slovenjgraški klub urediti nekaj podrobnosti glede prestopa.

Tako Šol kot Levc sta v minuli sezoni branila barve Gorenja Velenja. Slednje se je moralo sprijazniti s četrtim mestom, zdaj pa se oba vračata k matičnemu klubu. Šol je letos v prvenstvu odigral 20 tekem ter dosegel 26 zadetkov, medtem ko je Levc, sicer bolj obrambni igralec, odigral 18 srečanj in vknjižil 9 golov.

More in Liga NLB