Connect with us

Mlajše kategorije

O tekmovanju mladih uradno v prihodnjih dneh

Foto: eleven.si

Zaradi epidemije korona virusa se po moški in ženski članski ligi utegnejo zaključiti tudi vsa tekmovanja mladih. Združenje tekmovanja mladih je sicer že predlagalo sklep o predčasnem koncu sezone, uradno potrdilo pa sledi v prihodnjih dneh.

Korona virus je sprva do nadaljnjega prekinil vsa tekmovanja, kmalu za tem pa je sledil tudi predčasni zaključek sezone za prvoligaše. Po isti poti so včeraj šle tudi rokometašice, kmalu pa utegnemo dobiti potrdilo pri tekmovanju mladih.

Celjski mladinci so v lanski sezoni osvojili naslov državnega prvaka v mladinski konkurenci. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

ZRKTM se je sicer že v soboto sestal na izrednem sestanku predsedstva, kjer so predlagali predčasni zaključek tekmovanja mladih. V prvi mladinski moški ligi bi zadnjeuvrščena kluba (Ljubljana in Slovan) obstala, na podlagi tega pa bi se prva liga razširila na 14 članov. Med elito mladinske zasedbe se bosta pridružila trenutni najboljši dve zasedbi razigravanja od 1. do 6. mesta.

V 1. ženski mladinski ligi bi se število ekip za prihajajočo sezono povečalo na 8. Pri prvi ženski kadetski ligi bi se prvenstvo prav tako razširilo na 12 ekip, v igri pa je tudi igranje kvalifikacij za zadnjeuvrščene klube v naslednji sezoni.

Sodeč po zapisniku zadnjega sestanka je predvidevati, da bodo v veljavi trenutni rezultati. Pri preostalih mlajših selekcijah se bo državno prvenstvo zaključilo brez državnega prvaka, saj rezultat po besedah predsedstva ni v ospredju.

Na uradno potrdilo Rokometne zveze Slovenije je sicer potrebno še počakati, a to so najverjetnejše možnosti po zadnjem izrednem sestanku ZRKTM. »O tem odloča združenje tekmovanja mladih, ki bo odločitev verjetno sprejelo v tem tednu,« nam je dejal generalni sekretar zveze Goran Cvijić.

More in Mlajše kategorije