Connect with us

Evropska tekmovanja

Vujović tudi v Nišu brez željenega denarja

Veselin Vujović je na klopi Železničarja zdržal le devet mesecev. Foto: SEHA liga

Vujović tudi v Nišu brez željenega denarja

Selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović je pred dnevi uradno zapustil klop niškega Železničarja, potem ko je odstopil z mesta trenerja po porazu z aktualnim prvakom Vojvodino. Tik po odstopu je odkrito spregovoril o nekaterih razlogih za odstop v Srbiji.

Veselin Vujović že nekaj časa ni bil ravno zadovoljen v Nišu, pika na i pa je bil poraz v domačem prvenstvu proti Vojvodini z 22:23. Motilo ga je kar nekaj stvari, glavna pa nedvomno obljubljeni denar, ki ga v Srbiji ni bilo.

»Ponižan sem bil. Degradirali so me kot človeka in kot trenerja. Na začetku je bilo slišati zelo resno. Imel sem ponudbo iz Poljske, tja bi moral oditi v ponedeljek, a so me iz Niša klicali v petek in mi obljubili vse, samo da bi prišel. Na jugu Srbije bi morali zgraditi klub, ki se bo enakovredno kosal z najboljšimi iz regije. Ampak sem hitro spoznal, da iz te moke ne bo kruha. Niti enega odstotka niso izpolnili,« pove Vujović.

Vujović je pred prihodom v Srbijo vodil Koper. Foto: SEHA liga

Očitno so bile vse ambicije enega izmed dveh srbskih predstavnikov v SEHA ligi, le ogromne sanje, a te zagotovo niso bile uresničljive. Črnogorec doda, da je mogel nekajkrat celo sam posoditi igralcem denar za kavo ali čokoladico na počivališču, vendar to ni šlo v nedogled.

»To ni normalno. To je bil popoln razpad sistema. Igralci več mesecev niso dobili plače, to je zelo ponižujoče. Z avtobusom smo se odpravili na gostovanje, se za pol ure ustavili na počivališču, jaz pa sem gledal igralce, ki niso imeli niti za čokoladico ali kavo. Iz svojega lastnega žepa sem jim dajal denar. Dal sem jim enkrat, dvakrat, tako pa ni šlo v nedogled. Da ne govorim o tem, kako motivirati igralce, ki jim grozi, da jih bodo vrgli iz stanovanja, ker ne morejo plačevati najemnine. Kako motivirati igralce, ki ne morejo s svojim dekletom v kino ali pa na pijačo, ker imajo prazno denarnico, in namesto tega po treningu le posedajo doma. Kljub temu so se obnašali profesionalno in zato sem ponosen na njih. Želim jim vse najboljše v nadaljevanju kariere,« dodaja Vujović, ki je imel podobno sliko tudi v Sloveniji, natančneje lansko sezono v Kopru.

Foto: SEHA liga

Od uprave kluba je želel le primeren denar za okrepitve, ki bi dvignile Koper na višjo raven ter vključile v trojico za naslov prvaka. Tega na Obali ni dobil in odpravil se je v Srbijo, a prav to je bila njegova največja napaka. Zagotovo mu je vsaj malo žal, da se takrat ni podal na Poljsko k Wisli Plock, katera je stopničko višje kot pa kakšen Železničar ali Koper.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Evropska tekmovanja