Connect with us

EHF pokal

Miha Zarabec v boj za zmago na F4 EHF pokala

Foto: THW Kiel
Foto: Balkan Handball

Ta vikend so bile odigrane še povratne tekme četrtfinalnih parov EHF pokala, v katerem se bo za končno zmago na F4 boril tudi THW Kiel Mihe Zarabca.

Včeraj so bili znani vsi udeleženci sklepnega turnirja četverice v EHF pokalu. Organizatorju, ki bo letos postal THW Kiel na čelu z Miho Zarabcem, se bodo pridružili še nemški Füchse Berlin, danski Holstebro in portugalski velikan Porto.

Tatabany proti Dancem ni uspela nadoknaditi zaostanka s prve tekme četrtfinala EHF pokala, zato ji zmaga z rezultatom 26:23 ni pripomogla. Da se portugalski rokomet povzpenja, dokazuje tudi Porto z uvrstitvijo na F4 EHF pokala. Sporting se je prebil v osmino finala EHF Lige prvakov, Benfica se krepi z zvezdniškimi imeni, a tudi Porto je v EHF pokalu prišel daleč. Tja se je prebil z zmago proti francoskemu Saint Raphaelu.

Na povratnem obračunu se je za premočnega nasprotnika Hannoverju izkazal Füchse Berlin, jasno pa je bilo že po prvi tekmi s suvereno zmago nad trenutnim delodajalcem Urbana Lesjaka in Nejca Cehteta.

Na F4 drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja se bo tako boril le en slovenski legionar, in sicer član THW Kiela Miha Zarabec, ki bo z zebrami evropski tron napadal med 17. in 18. majem.

EHF pokal, četrtfinale:

Tatabanya – Holstebro 26:23 (24:29)
Porto – St. Raphael 34:30 (30:30)
Füchse Berlin – Hannover Burgdorf 30:28 (34:26)
Urban Lesjak, Nejc Cehte 0.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in EHF pokal