Connect with us

Ženski rokomet

Vojko Lazar hitro končal avanturo v Kopru

Foto: V.L.
Foto: V.L.

Slovenski rokometni strokovnjak Vojko Lazar, ki je z Gold Clubom pred desetletjem tekmoval v vrhu slovenskega klubskega rokometa, ni več trener koprskih rokometašic.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaOb koncu meseca maja nas je v ženskem slovenskem rokometu presenetila javnost, da se Vojko Lazar vrača v Slovenijo, kjer bo s pričetkom letošnje sezone prevzel ekipo ŽURD Kopra.

Pred prihodom v Koper se Lazar že dalj časa ni pojavljal v slovenski javnosti, saj je deloval v Kazahstanu in Italiji. Nekdanji strateg hrpeljskega Gold Cluba je v letu 2016 sprejel nov izziv in postal trener ter športni direktor italijanske Ferrare, letos pa je vnovič vrnil v domovino.

Sezono je s Koprčankami slabo in uvodoma zabeležil štiri poraze. Prva zmaga ga je dočakala šele v četrtem krogu ženskega prvenstva proti Velenju z 28:20. Kot je povedal Lazar za ŠD Šport, naj bi do odstopa prišlo že v četrtek, tako da je sobotno tekmo v Novem mestu (več o tekmi klikni TUKAJ) odvodil Stojan Petrinja, sicer dosedanji trener mlajših kategorij.

»V četrtek po treningu sem na sestanku nepreklicno odstopil. Razlog je konstrukt in diskreditacija mene kot trenerja in človeka. Začelo se je že kmalu po mojem prihodu v Koper z očitki, da sem prestrog in da se me igralke bojijo. Nadaljevalo se je po nekaj mesecih, z očitki, da bi morale nekatere igralke več igrati in da jim treningi niso všeč. Vse to so bili očitki štirih igralk, ki so bile že od samega začetka proti mojemu prihodu v Koper, a jaz tega žal nisem vedel. Predsednik se je mimo mene sestajal z njimi in pritiskal name z očitki, ne da bi se o tem prepričal. Vrhunec vsega je bil pripravljen napad na mene in moje delo v klubu v četrtek, v katerem mi navedene igralke, katere v rokometnem smislu še niso bile dlje od Slovenije, skupaj s predsednikom, za katerega mi je sedaj jasno, zakaj so ga zapustili skoraj vsi sodelavci v klubu, očitajo vse najslabše v treniranju, pripravi, video analizah, taktični pripravi in vodenju tekem. V moji 40-letni trenerski karieri takšnih žalitev še nisem doživel. Naj poudarim, da sem prevzel ekipo, ki je bila deveta v lanskem prvenstvu. Želeli so si narediti korak naprej. Po jesenskem delu tekočega prvenstva smo si delili četrto mesto na lestvici, v pokalu smo tik pred uvrstitvijo med štiri najboljše ekipe v državi,« je za ŠD Šport poudarila priznani Vojko Lazar.

Preberite si še:

Novomeščanke premagale Koper, Ajdovke zanesljivo z Velenjem

VIDEO: Marinčkova s šestnajstimi obrambami odigrala vrhunsko tekmo

VIDEO: Mavsarjeva prikazala veliko borbo, slednja premalo za vrhunski uvod evropske spomladi

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Ženski rokomet