Connect with us

Liga NLB

Vlado Matanović zapušča Velenjčane

Foto: RK PPD Zagreb

Velenjski klub bo po koncu letošnje sezone ostal brez enega najboljših igralcev v zadnjih dveh sezonah. Vrste PPD Zagreba bo namreč okrepil odlični levičar Vlado Matanović, ki je zanimanje hrvaškega prvaka vzbudil po reprezentančni akciji, kjer je zablestel na dveh tekmah članske reprezentance proti Nemčiji.

http://bit.ly/SD-sport-kompresijske-nogavice

Vodstvo PPD Zagreba je podpisalo triletno pogodbo z Vladom Matanovićem. Slednji v hrvaško prestolnico prihaja poleti 2020, Gorenje Velenje pa zapušča po sezoni in pol.

Matanović je zablestel prav v dresu članske reprezentance na oktobrskih prijateljskih tekmah z Nemčijo in s tem dobil ogromno zaupanje v selektorju Linu Červarju, ki mu bo zagotovo dal priložnost že na januarskem EP.

https:/si/si.gorenje.com/

Mladi štiriindvajsetletnik ni edina okrepitev Zagrebčanov v zimskem prestopnem roku. Klub bosta namreč okrepila tudi nekdanji velenjski član Miloš Božović ter talentirani srbski vratar Todor Jandrić.

http://www.euro2020.sd-sport.si/

»Vsak otrok na Hrvaškem ve, kako velik klub je PPD Zagreb. Zagotovo je vsakemu mlademu rokometašu nekega dne želja zaigrati za tako velik klub, zato sem se tudi jaz odločil za prestop v hrvaško prestolnico. Že od prvih rokometnih korakov spremljam klub in poznam trenutno stanje, trenerje in bodoče soigralce, s katerimi smo že dalj časa prijatelji,« je za klubsko spletno stran dejal Matanović.

More in Liga NLB