Connect with us

Liga NLB

Vijoličasti močnejši za kadetskega reprezentanta

Hočevar se bo v prihodnji sezoni pridružil mariborskemu Braniku. Foto: RK Maribor Branik

Mariborsko moštvo bo v prihodnji sezoni okrepil tudi levoroki kadetski reprezentant Jan Hočevar, za katerega se je zanimalo vrsto prvoligašev. Ponudba štajerskega prvoligaša je bila očitno najugodnejša, vso kariero pa je do sedaj preživel pri trboveljskem Rudarju.

Hočevar, ki je rokometno pot pričel v trboveljskem Rudarju in tam igra še vedno, je za člansko moštvo nastopil že pri rosnih 15 letih. V krstni sezoni je dosegel 8 zadetkov, sčasoma pa je njegova vloga v prvi ekipi postajala čedalje večja. Letos je gladko prvi strelec Trboveljčanov v 1. B ligi, od prihodnje sezone dalje pa bo igral za mariborski Branik.

Hočevar se odlično znajde tako na desnem krilu kot zunanjem položaju, tako pa bo kvartet levičarjev odslej tvoril skupaj z Marinom Buneto, Tadejem Sokom in občasnim kadetskim reprezentantom Nejcem Planinškom.

Tadej Sok je že dolga leta prva izbira mariborskega kluba na desnokrilnem položaju. Foto: RK Maribor Branik

»Zelo sem vesel priložnosti, ki mi jo je ponudil RK Maribor Branik, saj sem kot vsak mladi rokometaš tudi sam sanjal, da bom nekoč zaigral v Ligi NLB. To je zame korak naprej in vesel sem ponujene priložnosti. Hkrati se moram zahvaliti RD Rudar in vsem trenerjem, ki so na moji poti delali z menoj in s pomočjo katerih sem se razvil do te mere, da sem postal zanimiv za klube iz najvišjega ranga slovenskega klubskega rokometa. Lahko obljubim, da bom trdo delal še naprej in pomagal Mariboru na poti do zastavljenih ciljev,« je v izjavi za javnost povedal mladi Trboveljčan, ki je s klubom podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve sezoni.

Poleg Hočevarja sta klub za prihodnjo sezono (za zdaj) okrepila še Martin Kocjančič (Koper), Adrian Miličević (Metalurg).

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB