Connect with us

Reprezentančni rokomet

VIDEO: Zarabec povedal cilje pred Estonijo, Ocvirk ocenil svoj debi

Foto: Slavko Kolar
Foto: Slavko Kolar

Včeraj je slovenska rokometna reprezentanca odigrala svojo prvo kvalifikacijsko tekmo za preboj na evropsko prvenstvo 2020 in zasluženo odpravila Latvijo. Pred kamere rokometnega portala ŠD Šport pa sta tokrat stopila Miha Zarabec, ki se je izkazal s tremi zadetki in debitant v članskih vrstah, Gregor Ocvirk.

Z uvodom kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2020 je slovenska izbrana vrsta prinesla nek nov veter oz. spremembo v ekipi. Med debitanti se je znašel mladinski evropski prvak Gregor Ocvirk, obenem pa smo lahko videli kar nekaj vrnitev v reprezentanco. Zagotovo sta se v pravi luči dokazala Mario Šoštarič in Dean Bombač, ki sta se po dolgem času zopet vrnila v dres z državnim grbom. Šoštarič je odlično odigral drugi polčas in bil skupaj z Blažem Jancem s petimi zadetki najboljši strelec naše reprezentance, medtem ko je Bombač uspel doseči tri gole.

Bombač ob povratku zablestel

Dean Bombač je zablestel po povratku v dres z državnim grbom. Foto: Pick Szeged

Dean Bombač se je v reprezentanco vrnil natanko po 6. novembru leta 2016, ko je takrat nastopil na tekmi s Portugalsko. Po besedah Veselina Vujovića naj bi si vpoklic po nekaj letih priigral s prestopom iz Kielc v Pick Szeged, saj je trenutno v sijajni formi. »Na Poljskem je bila njegova pripravljenost slaba, po vrnitvi na Madžarsko pa je znova oživel, ima veliko minutažo in svobodo na igrišču ter je v sijajni formi,« je o njegovi formi dejal Vujović.

Ocvirkov debi uspel

Foto: Slavko Kolar

Gregor Ocvirk se je prvič znašel na seznamu članske reprezentance. Foto: Slavko Kolar

Gregor Ocvirk je na reprezentančnem debiju v dresu članske reprezentance priložnost dobil v drugem polčasu, a se ni vpisal med strelce. Kljub temu se rokometašu Vardarja iz Skopja vidi, da je pred njim obetavna in svetla prihodnost.

Za ŠD Šport je ocenil svoj reprezentančni debi:

Zarabec ima jasne cilje pred odhodom v Tallin

Miha Zarabec se je včeraj izkazal s tremi zadetki. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Za rokometni portal ŠD Šport pa je svoje cilje in načrte na drugi tekmi proti Estoniji napovedal tudi srednji zunanji Miha Zarabec, ki je včeraj vknjižil tri zadetke.

Rokometaš THW Kiela je tudi začel včerajšnji obračun z Latvijo in dokazal, da je pomemben člen v slovenski izbrani vrsti.

Spodaj poglej, kaj je pred odhodom v Tallin povedal Trebanjec:

Milovanovič se poslavlja

Foto: RZS

Rokometna zveza Slovenije se je pred včerajšnjo tekmo poslovila še od legendarnega rokometnega novinarja Iva Milovanoviča, ki namreč odhaja v pokoj.

Milovanovič je bil s slovensko reprezentanco prav na vseh svetovnih in evropskih prvenstvih, zveza pa mu je v zahvalo podarila dres slovenske rokometne reprezentance.

Preberite si še:

Slovenci v drugem delu do zanesljive zmage proti Latviji

Hrvati v razprodani dvorani v Osijeku nocoj proti Švicarjem

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Reprezentančni rokomet