Connect with us

Reprezentančni rokomet

VIDEO: Ocvirk desetkrat razparal srbsko mrežo

Gregor Ocvirk je bil z desetimi goli najboljši strelec tekme. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Za slovensko mladinsko izbrano vrsto je še četrta zaporedna zmaga v predtekmovanju na SP v rokometu do 20 let, ki ga letos gostita španski mesti Vigo in Pontevedra. Tokrat so naši fantje uspešno opravili s Srbijo in do novih dveh točk prišli šele v končnici tekme po uspešnih obrambah Gašperja Dobaja. Na parketu je z desetimi goli blestel Gregor Ocvirk.

Aktualni evropski mladinski prvaki iz Celja so se danes pomerili s Srbijo, ki je prvenstvo začela z dvema prepričljivima zmagama nad Američani in Japonci, v petek pa nesrečno klonila proti gostiteljem prvenstva, Špancem. Srbi so se za naše fante izkazali za zelo neugodnega nasprotnika, do zmage pa je izbrana vrsta Saše Prapotnika prišla šele v zadnjih minutah, potem ko je slovenska vrata dobesedno zaklenil Gašper Dobaj.

Gregor Ocvirk je eden izmed glavnih adutov Slovenije na mladinskem SP v Španiji. Foto: IHF

Zanimivo, natanko pred letom dni sta se reprezentanci prav tako pomerili na mladinskem EP v Celju, kjer so naši fantje prepričljivo slavili.

Ocvirk glavni strelski adut na tem prvenstvu

Pred nami je skorajda že polovica svetovnega mladinskega prvenstva v Španiji, pa lahko že rečemo, da je Gregor Ocvirk podobno kot lani, glavno strelsko orožje selektorja Saše Prapotnika v napadu. Danes je imel zares vrhunsko tekmo in desetkrat poslal žogo v srbsko mrežo, kar je bil na koncu zasluženo izbran za najboljšega igralca tekme.

Spodaj preveri, kaj je po tekmi povedal za naš portal:
Preberite si še:More in Reprezentančni rokomet