Connect with us

Liga NLB

VIDEO: Ivančani so se proti Novomeščanom zoperstavili v sijajni luči

Simon Stopar je včeraj dosegel pet zadetkov in bil skupaj z Matejem Koširjem najboljši strelec Ivančanov. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V Ivančni Gorici smo včeraj spremljali obračun 16. kroga NLB lige med domačim SVIŠ-em in novomeško Krko. Srečanje, ki si ga je ogledalo približno 300 gledalcev, je upravičil vse besede pravega rokometnega obračuna. Srečanje je kljub veliki želji ivanških rokometašev po zmagi, vendarle pripadel Novomeščanom.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaTekmo je zaznamovalo polno preobratov. Srečanje so sicer bolje odprli Novomeščani, a so se Ivančani hitro prebudili in v drugi polovici prvega polčasa prednost ohranjali med dvema in štirimi goli. Ob odmoru so celo vodili z 19:17.

V drugem delu se je tehtnica nagnila na stran Krkašev, ki so v 42. minuti vodili že z 22:27, a je nato sledil preobrat. Nekaj obramb Domna Škorca in odličnih prodorov mladega Matevža Tekavčiča je pripomoglo k znižanju zaostanka na -2 (31:33). V končnici pa je koncentracija padla in Krka je slavila s 33:36.

Najboljši strelec tekme je bil z enajstimi zadetki Gregor Okleščen (MRK Krka Novo mesto), z desetimi mu je sledil Jernej Papež. Pri SVIŠ-u sta bila s petimi goli najučinkovitejša Simon Stopar in Matej Košir.

Ivančani bodo naslednji teden igrali v Dobovi, Krkaše pa doma čaka Jeruzalem Ormož.

Pred objektiv rokometnega portala ŠD Šport je po tekmi stopil tudi SVIŠ-ev kapetan Simon Stopar in komentiral srečanje:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB