Connect with us

Liga NLB

Velenjski rokometaši iz Ribnice s polnim plenom

Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Velenjski rokometaši so tudi po reprezentančnem premoru na zmagovitih tirnicah, saj so v vselej vroči Ribnici dosegli četrto zmago v končnici za prvaka. Njihov zaostanek za vodilnimi Celjani, ki so v petek z velikanskimi težavami v svojem Zlatorogu ukanili zadnjeuvrščene Škofjeločane, še vedno znaša tri točke, njihova prednost pred tretjeuvrščenimi Ribničani pa je po današnji zmagi na medsebojni tekmi narasla na tri točke.

Izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića so imeli v ribniškem športnem centru vse niti v svojih rokah in vodili od prve do zadnje minute. V prvi polovici dvoboja so si nekajkrat priigrali tri gole prednosti: prvič v 13. minuti (8:5), nazadnje pa tik pred odhodom na veliki odmor (13:10).

Izjemno zanesljivi Velenjčani so v drugem polčasu svojo predstavo dvignili še na višjo raven. Najbolj prepričljivo so delovali v uvodnih desetih minutah, ko so tekmecem ušli na sedem golov (20:13), prvi gol pa so prejeli šele v 40. minuti.

Po tej prednosti je bilo docela jasno, da bosta točki odšli v Šaleško dolino, kjer se konec prihodnjega tedna obeta pravi rokometni praznik. Velenjčani bodo v soboto, 27. aprila, gostili vodilne Celjane, Ribničani pa bodo dan prej gostovali pri četrtouvrščenih Mariborčanih.

Pri Velenjčanih sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Verdinek in Aleks Kavčič, ki sta dosegal po sedem golov, enega manj pa David Miklavčič. Pri Ribničanih je Jan Pucelj dosegel štiri, Risto Vujačić, Blaž Nosan in Rok Setnikar pa po tri zadetke.

Sobota, 20. aprila 2019:

RIKO RIBNICA : GORENJE VELENJE 28:22 (13:10)

Pucelj 4, Nosan, Vujačić, Setnikar 3; Verdinek, A. Kavčič 7.

STATISTIKA

Domen Pahulje, igralec Rika Ribnice:

“Zavedali smo se, da nas je čakala težka tekma. Prvih dvajset minut smo držali enakovreden tempo z gosti, nato pa smo naredili nekaj tehničnih napak in Velenjčani so naredilo občutnejšo razliko. Drugi polčas smo naredili še več napak, kar so gostje do dobra izkoristili in predvsem s hitrimi protinapadi razliko povečali celo na 8 golov. Pred koncem tekme smo sicer uspeli nekoliko omiliti poraz, vendar vseeno pustili slab vtis.”

 

Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja: 

“Če bi gledali samo rezultat, bi rekli, da je bila to lahka zmaga, kar pa ne drži. Nismo popuščali skozi celotno tekmo, saj smo vedeli, da če le malenkost popustimo nas bo domačin ujel. V nekem trenutku smo naredili nekaj napak in Ribničani so takoj znižali razliko. Ekipa je ponovno dodala plin in občutno razliko nam je uspelo obdržati do konca. V obrambi so fantje resnično odigrali maksimalno in so mi bili v veliko pomoč, v napadu pa nam je tudi vse steklo in tako iz Ribnice odhajamo zadovoljni in z dvema točkama.”

LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA:
M EKIPA N Z I P + +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 4 3 1 0 114 106 8 45
2 RK GORENJE VELENJE 4 4 0 0 113 78 35 42
3 RD RIKO RIBNICA 4 2 1 1 116 113 3 39
4 RK MARIBOR BRANIK 4 1 0 3 105 110 -5 30
5 RD KOPER 2013 4 1 0 3 107 114 -7 29
6 RD URBANSCAPE LOKA 4 0 0 4 86 120 -34 22

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB