Connect with us

Liga NLB

Velenjčani dobili sosedski derbi proti Korošcem

Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Velenjčani dobili sosedski derbi proti Korošcem

Po izjemno tesnem dvoboju so rokometaši Gorenja Velenja dobili lokalni derbi. V domači Rdeči dvorani so na tekmi 3. kroga Lige NLB uspeli streti odpor Slovenj Gradca. Ta je črno-rumenim dihal za ovratnik vse do izdihljajev obračuna, nato pa moral priznati premoč s 27:30.

Pestro bo tudi v soboto, ko bodo na sporedu preostali obračuni. Oči bodo uprte v Ribnico, kjer bo ob 19. uri pri Riku gostoval trebanjski Trimo. Istočasno bo Koper gostoval v Ormožu, Dobova pa pri novomeški Krki. Uro poprej se bosta začela obračuna Celja Pivovarne Laško in škofjeloškega Urbanscapea ter Maribora Branika in Ljubljane, ob 19.30 pa sledi še dvoboj Butana plina Izole in LL Grosista Slovana.

LIGA NLB, 3. KROG:

Petek, 18. septembra, ob 18.45:
RK GORENJE VELENJE : RK SLOVENJ GRADEC 2011 30:27 (16:13)
Tajnik 7 (2), Sokolič 5 (1); Živković (6) in Štumpfl (1) po 6.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Igralec tekme: Domen Tajnik (RK Gorenje Velenje)

Šaleško-koroški derbi so dobili favorizirani igralci Gorenja Velenja, ki tako s tretjo zmago v treh krogih še vedno zasedajo vrh lestvice. Na drugi strani so Slovenjgradčani, ki so sicer skoraj do konca dihali za ovratnik domačim, doživeli drugi poraz v sezoni.

Ekipi sta bili večji del prvega polčasa povsem izenačeni, v zadnjih dveh minutah pa so si domači po golih Domna TajnikaJerneja Drobeža in Kenana Pajta priigrali prednost treh golov pred drugim delom.

David Miklavčič je nalet domačih prenesel v drugi polčas in z zaporednima zadetkoma prednost povišal na 18:13. Toda sredi polčasa so se gosti spet povsem približali, Velenjčani pa so vztrajali pri vodstvu z golom ali dvema prednosti.

Ko pa je Tajnik v 57. minuti obnovil velenjsko prednost treh golov, se je zdelo, da je dvoboj odločen. Toda Slovenj Gradec je z golom Uroša Štumpfla v 58. minuti spet prišel na gol zaostanka, njegove upe pa je zatem dokončal Tajnik z novim golom, Tilen Sokolič pa je le še dokončal delo z zadetkoma za 30:27.

Pri domačih je bil s sedmimi goli najboljši Tajnik, pri gostih pa s po šestimi Štumpfl in Nemanja Živković.

Velenjčani bodo v 4. krogu bo prihodnjo soboto gostoval pri Urbanscapu Loki, Slovenjgradčani pa bodo gostili Izolo.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB