Connect with us

Liga NLB

BOMBA: Darko Cingesar novi trebanjski lev!

Foto: Dejan Maver

BOMBA: Darko Cingesar novi trebanjski lev!

Povsem nepričakovano je trebanjski prvoligaš danes potrdil novo in eno izmed največjih okrepitev v zadnjem desetletju. Klub bo namreč okrepil izkušeni slovenski reprezentant Darko Cingesar.

Foto: Dejan Maver

Cingesar, sicer otrok Škofje Loke, se je pred nekaj tedni sporazumno razšel s francoskim prvoligašem Aixom in hitro sprejel ponudbo pomočnika reprezentančnega selektorja in trenerja trebanjskih levov, Uroša Zormana.

Na levokrilnem položaju bo tvoril konkurenco s trebanjsko navezo Florjančič – Udovič, zaradi povečanja igralskega kadra in mednarodnih izkušenj pa bo zagotovo veljal za izjemno dodano vrednost.

Pravico nastopa bo imel že na sobotni tekmi proti Riku Ribnici, so sporočili iz trebanjskega kluba.

Foto: Dejan Maver

»Po štirih letih se ponovno vračam v domovino. Še boljši občutki pa so, ko spoznaš neko novo in ambiciozno okolje, kot je Trebnje. Za Trimo sem se odločil predvsem zaradi sodelovanja z reprezentančnim pomočnikom selektorja Urošem Zormanom, ki ima za sabo odlično igralsko kariero ter ogromno dobrih rezultatov. Prvi vtisi so odlični in se že veselim uvodnih tekem. Gremo Trimo!« je dejal Cingesar za spletno stran kluba.

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK:
Darko Cingesar
POZICIJA: Levo krilo
DATUM ROJSTVA:
25.7.1990
VIŠINA/TEŽA: 183 cm/85 kg
DOSEDANJI KLUBI:
RD Merkur Škofja Loka (-2011), RK Jeruzalem Ormož (2012), RK Gorenje Velenje (2012-2014), RK Maribor Branik (2014-2016), RK PPD Zagreb (2016-2017), UC Aix (2017-2020), RK Trimo Trebnje (2020-).

VIDEO IZJAVA OB PRESTOPU:

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB