Connect with us

EHF Liga prvakov

V Stožice se vrača 5 nekdanjih Krimovk

Ali Krimovke lahko presenetijo zvezdniški CSM? Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

V Stožice se vrača 5 nekdanjih Krimovk

Rokometašice Krima Mercatorja v 7. krogu elitne Lige prvakinj čaka domača tekma proti CSM Bucuresti. Dvoboj s tekmicami iz Romunije bo, jasno, žal, pred praznimi tribunami Arene Stožice, na sporedu v drevi ob 18.00. V neposrednem prenosu si ga lahko ogledate na Arena Sport 1.

Izbranke gostujočega trenerja Adriana Vasile so v tej sezoni najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini zabeležile štiri zmage in tesen poraz proti norveškemu Vipersu.

Največje orožje prihaja z leve stani. Izkušeni Siraba Dembélé Pavlović in Cristina Georgiana Neagu, ki je na vsega treh tekmah dosegla 28 golov, skupaj z Brežičanko Barbaro Lazović tvorijo strelsko najnevarnejši trojček. Če k njim prištejemo še hrvaško vratarko Jeleno Grubišić, bodo Bregarjeve rokometašice imele danes težko nalogo. A proti ekipi, v kateri je tudi stara Krimova “slovenska” znanka Elizabeth Omoregie, nikakor niso brez možnosti.

Elizabeth Omoregie letos igra za romunski CSM Bukarešto. Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

Dvomestno število golov pri Ljubljančankah – Krimovke se po rožnatem oktobru vračajo v modre drese – so dosegle Matea Pletikosić (14 golov), Samara Da Silva Vieira (27), Oceane Sercien Ugolin (23) in Harma van Kreij (14). Prvo ime med vratnicami, Jovana Risović, pa je blestela na proti Nemkam, ko je ubranila kar 12 strelov (34,3-odstotna učinkovitost).

V sezoni 2018/19 sta se ekipi dvakrat že pomerili in si zmagi razdelili – na prvi tekmi so bile z 32:26 boljše Romunke, na povratni na Kodeljevem so s 23:22 zmago slavile tigrice. V dveh sezonah pred tem je razmerje zmag 4:0 za sobotne gostje.

»Veseli me, da se vračamo v tekmovalni ritem. Ekipa Bukarešte velja za favorita, a bomo tudi me dale vse od sebe. Presenetiti bomo skušale z dobro igro in borbenostjo,« meni Uroš Bregar.

Delo EHF Lige prvakinj, skupina A
7. november 2020, ob 18:00
RK KRIM MERCATOR : CSM Bucuresti

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF Liga prvakov