Connect with us

EHF Liga prvakov

Fenomenalna Risovićeva premalo za presenečenje Romunk

Fenomenalna Risovićeva premalo za presenečenje Romunk

Srbska vratarka Jelena Risović s fantastično predstavo ni mogla poskrbeti za senzacijo Krimovk proti zvezdniškemu CSM-ju iz Bukarešte (23:25).

Rokometašice Krima Mercatorja so v 7. krogu elitne EHF Lige prvakinj gostile romunski CSM iz Bukarešte, pri kateremu si kruh služi kar peterica nekdanjih Krimovk – Elizabeth Omoregie, Barbara Lazović, Jelena Grubišić, Carmen Martin in Dragana Cvijić).

Uroš Bregar se je s slovenskimi prvakinjami za zmago proti zvezdniškim Romunkam boril vse do konca tekme, a v zaključku je zmanjkalo zbranosti.

Borba do zadnje sekunde

Samara Vieira je blestela z osmimi zadetki. Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

Romunke so tekmo v stoženski dvorani odprle silovito in povedle z 0:3. Prednost se je v 6. minuti povečala na 1:5, v nadaljevanju pa so se domačinke uspele prebuditi in z boljšo igro izenačil na 6:6. Romunske rokometašice so prednost večinoma držale med dvema in petimi goli, ob koncu prvega dela pa so Krimovke z razpoloženo vratarko Jovano Risovići ter golom Tie Gomilar Zickero znižale zaostanek na 11:12.

V drugem delu je Risovićeva prikazala vrhunsko predstavo. S številnimi pomembnimi obrambami je Tigrice popeljala celo do vodstva z dvema zadetkoma (14:12). Tempo so narekovale prvih petnajst minut v drugi polovici tekme, nato je stvari v svoje roke ponovno prevzela romunska zasedba. A Tigrice se niso predale in držale stik vse do konca tekme. Na koncu je zmanjkalo sreče za zmago in CSM je dobil tekmo s 23:25.

Aktualne slovenske prvakinje bodo prihodnji teden ponovno igrale z Romunkami, in sicer v Bukarešti v soboto, 14. novembra, ob 16. uri.

EHF LIGA PRVAKINJ, 6. KROG (SKUPINA A):
Sobota, 7. novembra, ob 18.00 (Arena Stožice, Ljubljana):
RK Krim Mercator – CSM Bukarešta 23:25 (11:12)
Vieira 8, Klemenčič, Gomilar Zickero in Pletikosić po 3; Lazović 5, Cabral in Cvijić po 4.

LESTVICA:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF Liga prvakov